9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialRolls-Royce ar putea ancora in Romania

Rolls-Royce ar putea ancora in Romania

» Grupul Rolls-Royce intentioneaza sa produca, in Romania, componente pentru industria navala.

» Discutiile pot fi urmate de o colaborare care se va putea concretiza si in realizarea de nave complete.

» In sectorul naval, gigantul britanic are mai mult de 7.000 de angajati, in peste 30 de state.

Grupul Rolls-Royce
intentioneaza sa produca, in Romania, componente pentru industria navala, avand in acest sens discutii cu ministrul Economiei si Comertului, Varujan Vosganian, cu fabricanti de echipamente si componente in domeniu, precum si cu reprezentantii principalelor santiere navale.
O delegatie Rolls-Royce, condusa de Roger Tooke, responsabil pentru Europa Centrala si de Est pentru divizia navala a grupului, s-a aflat saptamana trecuta in Romania, unde reprezentantii companiei s-au intalnit, la 19 septembrie, cu Varujan Vosganian si, ulterior, cu conducerea santierelor navale si a unor producatori de componente si echipamente pentru industria navala.

"Oficialul Rolls-Royce a prezentat ultimele noutati in domeniul naval, respectiv navele comerciale multifunctionale, si a transmis intentia companiei pe care o reprezinta de a fabrica componente in tara noastra", au anuntat reprezentantii Ministerului Economiei si Finantelor.
"In a doua zi a vizitei in Romania, reprezentantii Ministerului Economiei si Finantelor – Directia Generala Politica Industriala si Competitivitate – au organizat, la sediul SC Damen Galati, o intalnire a delegatiei Rolls-Royce cu reprezentanti ai principalelor santiere navale din Romania si, de asemenea, cu producatori de componente si echipamente pentru industria navala", au mai spus sursele citate. La discutii au participat reprezentanti ai Asociatiei Nationale a Constructorilor de Nave din Romania, respectiv Damen Galati, Aker Tulcea, Aker Braila, Ship Design Group Galati, Dutch Marine Trading Design Galati, Tripomet Galati, Menarom Galati, Medchim Galati, precum si reprezentanti ai Germanischer Lloyd Romania.
Potrivit Ministerului Economiei, discutiile pot fi urmate de o colaborare care se va putea concretiza nu doar in fabricarea de componente, ci si in realizarea de nave complete dupa proiecte Rolls-Royce.

Tatonari in 2005
In urma cu doi ani, fostul ministru al Economiei Codrut seres a anuntat ca Rolls-Royce era interesat de achizitionarea santierului Naval Mangalia. "Am fost in Anglia si am purtat discutii cu cei de la Rolls-Royce, care s-au aratat foarte interesati de oferta", spunea fostul ministru, care la acea vreme astepta o propunere concreta din partea gigantului britanic.
Tot in 2005, Rolls-Royce isi manifesta si intentia de a colabora cu firme romanesti pentru constructia de nave maritime de aprovizionare, vase militare de patrulare si dezvoltarea de noi motoare pentru industria aeronautica. "Analizam posibilitatea de a investi in Romania, asa cum am facut-o in Polonia, unde avem o fabrica de componente", declara Nils-Peter Aulisio, director regional de vanzari al diviziei navale. Nu ne pripim insa, evaluam cu mare prudenta potentialul afacerii pentru ca nu poti compromite numele Rolls-Royce intr-un joc pe termen scurt. Firmele romanesti care intentioneaza sa colaboreze cu noi trebuie sa respecte standardele noastre, asa cum face Turbomecanica de 25 de ani, careia i-am propus sa devina subcontractorul nostru", mai spunea Aulisio.

Lider mondial

Compania este lider mondial in domeniul solutiilor din domeniul maritim, furnizand produse, servicii si expertiza pentru peste 20.000 de nave comerciale si militare de pe pietele offshore, maritime, militare si de submarine. In sectorul naval, Rolls Royce are mai mult de 7.000 de angajati, in peste 30 de state. Compania opereaza pe patru piete globale – aerospatiale civile, aerospatiale militare, in sectoarele maritim si energie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă