Premierul Tudose susține că creșterea accizelor nu va ridica prețul carburanților. În caz contrar va modifica redevențele petroliere

Premierul Mihai Tudose a susținut, miercuri seară, că majorarea accizelor la carburanţi nu este un motiv de creștere a preţului benzinei şi motorinei.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.08.2017 - 23:26

Premierul Mihai Tudose a susținut, miercuri seară, că majorarea accizelor la carburanţi nu este un motiv de creștere a preţului benzinei şi motorinei, informează Mediafax.

Premierul a amenințat că, dacă totuși aceste prețuri vor crește, statul român ar putea ”umbla” la redevenţele petroliere.

”În 2016 acciza a fost scoasă şi nu a scăzut preţul. Companiile au demonstrat că nu prea au avut nici profit. Ia să vedem, dacă o punem la loc (acciza - n.r.) cresc? Eu cred că nu vor creşte. Totuşi perioada aia de romantism când făceau ce voiau pe aici s-a cam închis”, a declarat Mihai Tudose la România TV, referindu-se la companiile petroliere.

El a mai spus că există ”posibilitatea de a umbla la redevenţe”.

”Bineînţeles. Nu înseamnă şantaj, înseamnă că în sfârşit nu mai avem alt tip de dialog cu ei, ci dialog oficial. (...) Dorim un stat puternic şi prietenos cu cei corecţi. Şi doar un stat puternic cu ceilalţi”, a adăugat Tudose.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...