9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialGral Medical ţinteşte afaceri de 18.5 milioane de euro în 2012

Gral Medical ţinteşte afaceri de 18.5 milioane de euro în 2012

Operatorul de servicii medicale private Gral Medical mizează în acest an pe o cifră de afaceri de 18.5 milioane euro, în creştere cu peste 23% faţă de anul 2011.

Proiecţia bugetară a avut la bază un curs euro de 4.3 lei, iar compania a prevăzut ca această creştere să fie susţinută în continuare de segmentul retail, segment care s-a dublat în ultimii ani pentru companie.
Proiectele de dezvoltare iniţiate în ultimii ani vor ajunge la un prag ridicat de rentabilitate, iar cifra de afaceri generată de acestea vor împinge compania către ţinta de 18.5 milioane de euro.

” Vom oferi pacienţilor sevicii de oncologie la nivel european, de aceea am luat în calcul, către sfârşitul anului, oferirea de servicii complete de oncologie şi pentru pacienţii din ţările învecinate. În acest moment nu putem onora un flux de pacienţi mai mare, însă proiectul de turism medical va include deschiderea celui de-al doilea nucleu de radioterapie IMRT-IGRT de ultimă generaţie, iar centrul va reuni medici de elită din chirurgia oncologică” afirmă Robert Şerban, acţionar Gral Medical.

Compania nu va apela la achiziţii de companii sau la vânzarea unor părţi sociale către parteneri strategici, deoarece în 2013 va finaliza un spital de tip “green-field”, cu o investiţie de aproape 30 de milioane de euro, cea mai mare investiţie de până acum într-un spital privat.

” Baza primară a unui proiect medical este foarte importantă pentru noi de aceea nu dorim să ne focusam pe modelarea unei organizaţii în spiritul Gral Medical. Este o risipă de energie pe care dorim să o redirecţionăm către implementarea de servicii şi produse medicale inovative.
Acesta a fost şi motivul pentru care proiectul spitalului Gral va lărgi piaţa actuală şi nu se va înghesui pe acelaşi segment cu care ne-am obişnuit. Este exact ca la circ, unde un spectacol nu va fi apreciat dacă toate reprezentaţiile s-ar reduce la mersul pe sârmă ” afirmă Robert Şerban, acţionar Gral Medical.

Anul trecut, grupul Gral Medical a rulat afaceri în valoare de 15 milioane de euro, în creştere cu aproximativ 20% faţă de anul 2010. Compania reuşind să depăşească pragul psihologic de 15 milioane de euro prin oferirea de servicii medicale specializate şi orientate către nevoile pacienţilor din România. Acesta este şi motivul pentru care compania a investit în 2011 peste 1milion de euro pentru modernizarea centrele existente (laboratoare şi clinici) cu aparatură performantă, dar şi pentru deschiderea de clinici noi. Dacă pană acum Clinicile Gral activau doar în 2 judete, în prezent reţeaua de clinici Gral s-a mărit cu încă 4, ajungând la un număr de 14 clinici, iar acestea îşi desfăşoară activitatea în 5 judeţe din ţară (Prahova, Arges, Dolj, Vrancea şi Bucureşti).

” Preconizăm ca în maxim 1 an să acoperim toate judeţele din ţară prin servicii de tip – focus CRR. Este un termen nou pe piaţa serviciilor medicale private, ce se referă la condensarea beneficiilor unor servicii medicale într-un pachet, centru sau new business. Pe această linie a fost lansat şi cel mai nou produs Gral, cardul cu acumulare lansat la sfârşitul anului 2011. Acest card de sănătate a reuşit, în numai 2 luni de la lansare, să fie accesat de peste 3000 de pacienti, iar în acest ritm vom depăşi 10000 de carduri în semestrul 2, devenind astfel lideri pe segmentul persoanelor fizice” a declarat directorul de dezvoltare al companiei, Robert Chitan.

GRAL MEDICAL ocupă locul întâi în cadrul companiilor cu capital integral românesc, iar din 2011 este lider pe domeniul oncologic prin intermediul celui mai mare centru de tratare a cancerului din capitală. Cele mai importante 2 firme ale grupului Gral Medical sunt: Gral Medical SRL şi Medical Center Gral unde activează peste 24 de clinici şi laboratoare iar echipa medicală depăşeşte în prezent 1200 de persoane.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă