Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ce legătură există între SRI și compania Hexi Pharma

Organizația ActiveWatch solicită Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii să verifice relaţia SRI cu compania Hexi Pharma.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 06.05.2016 - 17:48

Organizația ActiveWatch solicită Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii să verifice relaţia SRI cu compania Hexi Pharma, informează Agerpres.

Potrivit unei scrisori transmise comisiei parlamentare de ActiveWatch, organizaţia solicită să se verifice dacă: Serviciul Român de Informaţii a deschis, în ultimii 5 ani, vreo investigaţie cu privire la faptele Hexi Pharma şi grupului de societăţi conexate; SRI a informat vreuna dintre autorităţile competente cu privire la faptele constatate. De asemenea, mai solicită să se verifice "dacă există vreo legătură economică între activitatea SRI şi societăţile comerciale Hexi Pharma sau cu vreuna dintre societăţile comerciale care funcţionează în conexiune cu Hexi Pharma". 

Potrivit sursei citate, solicitarea este făcută "în virtutea informaţiilor puse la dispoziţia publicului de către jurnalişti de investigaţie privind activitatea unui grup de societăţi comerciale - între care cea mai frecvent menţionată este Hexi Pharma - activitate care este suspectată de mai multe fapte penale şi care pare să fi expus unui grav risc sănătatea populaţiei din 40 de judeţe ale ţării, timp de mai mulţi ani". 

De asemenea, ActiveWatch mai menţionează că parte dintre faptele sesizate au făcut obiectul unor investigaţii ale DNA, Parchete şi DIICOT şi că "investigaţiile s-au încheiat fără consecinţe". 

În scrisoare se mai arată că solicitările transmise comisiei parlamentare sunt făcute avându-se în vedere şi "ineficienţa oricărei forme de control privind legalitatea activităţii acestui sistem de societăţi comerciale". 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...