18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialBaumix: Primele semne de revenire a pieţei vin din renovări

Baumix: Primele semne de revenire a pieţei vin din renovări

Producătorul de materiale de construcţii Baumix anunţă că, în primele cinci luni ale anului, categoriile de produse care au înregistrat cele mai bune evoluţii ale vânzărilor în comparaţie cu perioada similară a anului trecut sunt adezivii de termosistem şi pentru placări, care şi-au menţinut vânzările, în ciuda unei pieţe în scădere.

Mai mult, în portofoliul Baumix, vârful a fost reprezentat de chiturile de rost, cu o creştere de peste 90% faţă de perioada similară a anului precedent.

Primul sector care arată semne de redresare este reprezentat de cel al renovărilor care, în martie 2011, a crescut cu 0,1% faţă de martie 2010, potrivit INS, în condiţiile în care la nivelul întregului trimestru I a înregistrat o scădere de 9%.

La nivelul întregului an, Baumix estimează că trendurile actuale din vânzări se vor menţine, urmând ca cele mai bune rezultate să fie obţinute pentru gamele de chituri, adezivi termosistem, adezivi placări, respectiv parţial gleturile. Pe de altă parte, cele mai scăzute vânzări vor fi reprezentate de mortare şi şape, pe fondul scăderii generale a pieţei.

“Segmentul de mortare şi şape este extrem de afectat de scăderea cu 11,1% a lucrărilor pentru clădiri rezidenţiale şi cu 7,8% a construcţiilor noi în primul trimestru, scădere care estimăm că se va menţine şi în cel de-al doilea trimestru,” a declarat Răzvan Bobe, Director Cercetare Dezvoltare Baumix.

În ceea ce priveşte ponderea key account/retail în vânzări în primele 5 luni din 2011, segmentul key account a reprezentat 55% din vânzarea totală, un procent constant în comparaţie cu primele 5 luni din 2010. Produsele cu cea mai bună evoluţie a vânzărilor în zona retail au fost adezivii pentru placări, chiturile şi gleturile, iar în zona key account toate gamele de produse au avut o evoluţie bună, chiturile fiind şi aici cele mai căutate.

Baumix este unul dintre cei mai importanţi producători de materiale de construcţii, unicul producător din România şi Europa de tencuială decorativă în stare uscată, colorată în masă, prezent pe piaţa din România încă din 2003. Compania are la ora actuală şase linii de producţie la Ploieşti cu o capacitate de producţie de 35.000 tone lunar.

 

 

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă