23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăEconomieCompania americană Qualcomm primeşte o amendă uriaşă de la Comisia Europeană

Compania americană Qualcomm primeşte o amendă uriaşă de la Comisia Europeană

Qualcomm, cel mai mare producător de chipuri din lume, a fost amendat, joi, cu 242 milioane de euro pentru blocarea unui rival de pe piaţă cu aproximativ un 10 ani în urmă. Compania se află la a doua penalizare din partea Comisiei UE.

 

Cel mai mare producător de chipuri

Qualcomm, cel mai mare producător de chipuri din lume, a fost amendat cu 242 de milioane de euro pentru blocarea unui rival de pe piaţă, cu aproximativ 10 ani în urmă. Compania este la a doua penalizare din partea Comisiei Europene.

Autoritatea pentru competiţie din Uniunea Europeană a acuzat Qualcomm de fixare a preţurilor în perioada 2009 – 2011, acţiune care a înlăturat de pe piaţă compania britanică Icera, firmă producătoare de software-uri de telefonie şi care acum face parte din grupul Nvidia Corp.

„Strategia Qualcomm a afectat inovaţia şi competivitatea de piaţă”, a afirmat comisarul european Margrethe Vestager, conform Mediafax.

Comisia a mai amendat Qualcomm anul trecut cu 997 de milioane de euro pentru că a plătit Apple, producătorul iPhone, să folosească doar chipurile sale, o tactică menită să înlăture rivali ca Intel de pe piaţă.

Cele mai citite

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...
Ultima oră
Pe aceeași temă