Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Comisia Europeană a rezervat 8 miliarde de euro pentru IMM-urile afectate grav de pandemie

Comisia Europeană a anunţat luni că deblochează 1 miliard de euro pentru finanţarea a 100.000 de întreprinderi mici şi mijlocii.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 06.04.2020 - 18:12

Comisia a mai informat că finanţarea totală este de 8 miliarde de euro şi că anunţul răspunde angajamentului asumat de a oferi un ajutor imediat IMM-urilor care au fost grav afectate de pandemia cu coronavirus.

 "Comisia Europeană a deblocat 1 miliard de euro din Fondul european pentru investiţii strategice (FEIS), ce va servi drept garanţie pentru Fondul European de Investiţii (FEI), care face parte din Grupul Băncii Europene de Investiţii. Acest lucru va permite FEI să emită garanţii speciale pentru a stimula băncile şi alţi creditori să ofere lichidităţi pentru cel puţin 100.000 de IMM-uri europene şi pentru întreprinderile mici cu capitalizare medie afectate de impactul economic al pandemiei de coronavirus, finanţarea disponibilă fiind estimată la 8 miliarde euro", a informat CE, potrivit News.ro.

Comisia precizează că anunţul de luni răspunde angajamentului asumat în comunicarea Comisiei din 13 martie de a oferi un ajutor imediat IMM-urilor care au fost grav afectate, cu fonduri care să poată fi deblocate deja în luna aprilie.

"Acest demers face parte din pachetul de măsuri anunţat de Grupul BEI la 16 martie, menit să mobilizeze rapid sprijinul pentru IMM-urile şi întreprinderile cu capitalizare medie din Europa".

Citește totul despre:

Comentarii