Foto: Arhivă

Centrala nucleară de la Cernavodă are probleme tehnice

Centrala nuclearo - electrică (CNE) de la Cernavodă are probleme tehnice care vor necesita oprirea controlată a acestui obiectiv energetic.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 13.01.2021 - 10:22

Centrala nuclearo - electrică (CNE) de la Cernavodă are probleme tehnice care vor necesita oprirea controlată, în mod temporar, a acestui obiectiv energetic, anunță compania Nuclearelectrica.

Unitatea 1 a CNE Cernavodă va fi oprită în mod controlat, în noaptea de vineri spre sâmbăta (15 - 16 ianuarie 2021), pentru realizarea unor lucrări de reparaţie ca urmare a apariţiei unei defecţiuni la circuitul tehnologic secundar al Unităţii 1.

Manevrele de reducere a puterii Unității 1 vor începe pe data de 16.01.2021, ora 0:00.

Oprirea controlată a Unităţii 1 CNE Cernavodă este necesară pentru a permite personalului CNE Cernavodă să realizeze lucrările de reparaţie în condiţii de siguranţă, dat fiind faptul că fluidul de lucru (apa demineralizata) este la temperatură şi presiune ridicată.

Nuclearelectrica precizează că defecţiunea apărută la circuitul tehnologic clasic al Unităţii 1 şi lucrările de remediere aferente nu au impact advers asupra securităţii nucleare, mediului, personalului sau populaţiei.

Comentarii