Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cârnaţii de Pleşcoi sunt al şaselea produs românesc recunoscut oficial în UE

Comisia Europeană a aprobat înscrierea „Cârnaţilor de Pleşcoi” în registrul Indicaţiilor Geografice Protejate.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

05.10.2019 - 01:10

Într-un comunicat al Comisiei Europene, cârnaţii de Pleşcoi sunt descrişi ca fiind un soi de cârnaţi afumaţi făcuţi dintr-un amestec de carne de oaie şi vită, şi uneori şi de carne de capră, condimentaţi cu ardei roşu, cu usturoi şi cu cimbru.

Această combinaţie de ingrediente şi modul special de preparare le conferă un gust unic, cunoscut şi renumit pe teritoriul României începând din secolul al XIII- lea.

Comunicatul mai precizează că din 2008, există şi un Festival al Cârnaţilor de Pleşcoi, organizat pentru a celebra acest fel de mâncare foarte apreciat de români, mai ales în momentele de sărbătoare.

Cârnaţii de Pleşcoi sunt al şaselea produs românesc protejat de UE, alături de scrumbia de Dunăre afumată, novacul afumat din Ţara Bârsei, telemeaua de Ibăneşti, salamul de Sibiu şi magiunul de prune de Topoloveni, fiind incluse în lista celor peste 1450 care beneficiază protecţie, aminteşte News.ro.

Comentarii