Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cadastru și intabulare în județul Constanța: de ce să ceri ajutorul unei firme de specialitate?

După cum bine știi, operațiunile de cadastru și intabulare sunt absolut necesare din punct de vedere legal. Există și alte servicii cadastrale mai mult sau mai puțin complexe prin care toate proiectele tale personale de natură tehnică intră în sfera legalității.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 15.11.2019 - 10:22

După cum bine știi, operațiunile de cadastru și intabulare sunt absolut necesare din punct de vedere legal. Există și alte servicii cadastrale mai mult sau mai puțin complexe prin care toate proiectele tale personale de natură tehnică intră în sfera legalității.

Dacă ai nevoie de acte de donație sau acte de vânzare-cumpărare, ori plănuiești demolarea sau construirea unui imobil, retrasarea sau îngrădirea unui teren, e clar că nu poți face toate procedurile de unul singur.

O vizită la o firmă de cadastru și topografie te va scoate cu siguranță din impas. Personalul specializat îți va oferi sfaturile de care ai nevoie și va întocmi documentația și măsurătorile necesare.

E important să știi că documentația trebuie verificată, iar unele acte au nevoie de avize speciale.

Obținerea avizelor poate dura destul de mult timp și nu este responsabilitatea firmei de cadastru la care apelezi. De acest aspect se ocupă O.C.P.I., mai exact Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Deși își păstrează atribuțiile, acest oficiu este organizat în funcție de teritorii și județe.

Fă cunoștință cu Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța

Specialiștii în cadastru și topografie la care apelezi te vor ajuta să-ți organizezi actele și documentele care trebuie trimise la O.C.P.I Constanța pentru avizare.

În plus, îți vor explica și care sunt etapele pe care trebuie să le urmezi până la finalizarea proiectului tău. Dar odată trimise actele, O.C.P.I este cel care intră în acțiune.

Care sunt atribuțiile Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară?

Conform Regulamentului de organizare și funcționare al oficiilor de cadastru și publicitate imobiliară, O.C.P.I este responsabil pentru o serie de activități:
garantează înscrierea imobilului în sistemul cadastral;

   •  coordonează și controlează desfășurarea lucrărilor de cadastru;

   •  verifică lucrările de topografie, geodezie și cadastru;

   •  avizează perspectivele din domeniul topografic, geodezic și cadastral;

   •  avizează suportul topografic necesar realizării planului urbanistic;

   •  avizează documentațiile care atestă eliminarea terenurilor din regimul agricol.

Acestea sunt doar o parte dintre atribuțiile O.C.P.I. Oficiul teritorial Constanța îndeplinește și alte funcții, intermediate de firme sau persoane fizice desemnate în acest scop.

De ce trebuie să contactezi din timp o firmă de cadastru?

Dacă nu primești în timp util lucrările depuse spre avizare din partea O.C.P.I este posibil să fie nevoie să achiți taxe neprevăzute. În plus, fiecare dosar depus la O.C.P.I conține un volum mare de acte și documente, în funcție de complexitatea proiectului pentru care te pregătești.

Verificarea și avizarea acestor acte poate să dureze mai mult decât se estimează și atunci vei fi pus într-o situație incomodă. Mai mult, în funcție de complexitatea proiectului tău, ți se poate solicita documente suplimentare justificative. Pentru a face față solicitării ai nevoie de timp și de îndrumare competentă.

Deși există prevederi legale cu privire la termenele de analiză a documentației, anumite situații impun depășirea acestor date.

Cu siguranță îți dorești să economisești timp și bani și să nu întâmpini nicio dificultate procedurală. În acest caz, cea mai bună opțiune este să iei din timp legătura cu o firmă de cadastru.

În județul Constanța, specialiștii în cadastru și intabulare care fac parte din echipa StartCad te așteaptă cu o soluție pentru fiecare nelămurire pe care o poți avea.

Așadar, apelează la reprezentanții StartCad și pregătește-ți din timp documentația necesară pentru O.C.P.I. O îndrumare competentă te va ține la distanță de multe probleme.

Comentarii