16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăEconomieBVB închide în creştere prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii

BVB închide în creştere prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii

Indicele de referinţă BET, care arată evoluţia celor mai lichide 15 acţiuni, a înregistrat o apreciere de 3,75%, ajungând la 7.294,19 puncte.

BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat o creştere de 3,67%, indicele SIF-urilor, BET-FI, s-a apreciat cu 2,07%, în timp ce BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a închis pe plus cu 0,86%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a consemnat o creştere cu 3,38%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a apreciat cu 2,31%.

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Băncii Transilvania au fost cele mai tranzacţionate, generând schimburi de 24,48 milioane de lei, aproape 40% din valoarea totală, urmate de cele ale BRD-Groupe Societe Generale – 12,84 milioane lei, şi OMV Petrom – 8,98 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de titlurile Banca Transilvania, care s-au apreciat cu 11,11%, BRD-Groupe Societe Generale (+10,89%) şi Patria Bank (+4,83%).

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de acţiunile Amonil, care au pierdut 15% din valoare, Romcarbon (-3,33%) şi Conted (-0,92%).

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă