Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

BNR lansează o nouă monedă de argint

Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 25 iunie 2018, o monedă din argint cu tema 200 de ani de la naşterea lui Ion Ionescu de la Brad.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.06.2018 - 12:24

Moneda va avea o valoare nominală de 10 lei, formă rotundă, diametru 37 mm, cant zimţat şi o greutate de 31,103 grame.

Aversul monedei redă o imagine de epocă a Academiei Mihăilene, unde Ion Ionescu de la Brad a fost primul profesor de ştiinţe agricole din istoria învăţământului românesc, inscripţia în arc de cerc 'ROMÂNIA', valoarea nominală '10 LEI', stema României şi anul de emisiune '2018'.

Reversul monedei prezintă portretul lui Ion Ionescu de la Brad, inscripţiile 'ION IONESCU DE LA BRAD' şi anii între care a trăit, '1818-1891'.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul pentru această emisiune este de 200 monede din argint.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru monedă din argint, inclusiv broşura de prezentare este de 360 lei.

Monedele din argint cu tema 200 de ani de la naşterea lui Ion Ionescu de la Brad au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Comentarii

loading...