25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăEconomieBCE va continua relaxarea cantitativă

BCE va continua relaxarea cantitativă

Curtea Constituţională a Germaniei a decis că banca centrală şi-a depăşit atribuţiile cu programul de achiziţii de active, transmite Reuters.
 
”BCE ia notă de judecata de astăzi a Curţii Constituţionale Federale a Germaniei referitoare la Programul de Achiziţii din Sectorul Public”, a anunţat banca centrală, adăugând că Curtea Europeană de Justiţie a decis anterior că programul este legal.

Potrivit comunicatului, Consiliul Guvernatorilor rămâne dedicat în totalitate pentru a face tot ceea e este necesar în cadrul mandatului său că inflaţia să urce la niveluri corespunzătoare cu obiectivul său pe termen mediu”.

Curtea Constituţională germană a cerut marţi Băncii Centrale Europene să justifice – în termen de trei luni – conformitatea vastelor achiziţii de active ale instituţiei, pe care le consideră îndoielnice, conform News.ro, într-o hotărâre cu implicaţii neclare, dar care nu priveşte programul de urgenţă împotriva pandemiei COVID-19.

Puternicei Bănci centrale germane i s-ar putea interzice să participe la acest program anticriză, care a fost extins din cauza pandemiei COVID-19, în cazul în care Consiliul Guvernatorilor BCE nu va demonstra ”în mod inteligibil şi substanţial” că nu a încălcat tratatele europene, a hotărât jurisdicţia supremă germană.

Cele mai citite

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...
Ultima oră
Pe aceeași temă