28.1 C
Bucharest
Friday, 22 September 2023
HomeEconomieBani & AfaceriO companie românească acordă acțiuni gratuite

O companie românească acordă acțiuni gratuite

O companie românească de tehnologie a decis să acorde acțiuni gratuite, după majorarea de capital social.

La 29 octombrie, compania de tehnologie 2Performant, liderul pieței de marketing afiliat din România, va acorda acțiuni gratuite. De ele vor beneficia acționarii companiei înregistrați la data de 28 octombrie.

Acordarea de acțiuni gratuite este realizată după finalizarea operațiunii de majorare de capital social prin aport în numerar. Operațiunea s-a derulat anul acesta pe Bursa de Valori București. Astfel, și investitorii care au participat la majorarea de capital vor beneficia de acțiuni gratuite.

“2Performant va acorda 4 acțiuni gratuite la 1 deținută, printr-o majorare a capitalului social în valoare de 495.970,4 lei, aferent unui număr de 4.959.704 acțiuni noi cu valoare nominală de 0,1 lei/ acțiune”, precizează un comunicat de presă al companiei.

O companie de top acordă acțiunile gratuite

Decizia a fost votată în Adunarea Generală a Acționarilor din 23 aprilie. Acționarii au aprobat repartizarea profitului net al companiei aferent anului trecut prin capitalizare și utilizare pentru acordarea de acțiuni către acționari.

2Performant intenționează să acorde acțiuni gratuite și în anii următori. Această decizie face parte din strategia companiei de implementare a celor mai bune practici din piața de capital locală.

2Performant este o companie românească de tehnologie ce dezvoltă, operează și monetizează 2Performant.com. Aceasta este o platformă integrată de marketing afiliat.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Vremuri grele. Ciolacu nu știe cum va fi rectificarea bugetară: negativă sau pozitivă?

„Vom face anul acesta, conform legii, rectificarea bugetară. Nu înţeleg ce pricipii. Haideţi să vedem dacă avem de a face cu o rectificare...

Rusia – Ucraina, ziua 676: Zelenski merge în Canada, țară ce-i garantează sprijinul

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski îşi continuă turneul în America de Nord cu o vizită astăzi în Canada, ţară cu o importantă diasporă ucraineană şi...

Cea mai bună soluție în bucătărie: Mănuși de plastic vs spălatul pe mâini

 Cea mai bună soluție în bucătărie: Mănuși de plastic vs spălatul pe mâini ...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies