16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăEconomieBani & AfaceriDupă toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la...

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro.

Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerțului (SAONRC) a anunțat intrarea într-o grevă japoneză, la nivel național. Prima zi a grevei japoneze va fi cea de joi, 18 aprilie 2024.

Sindicatul din Oficiul Național al Registrului Comerțului solicită Guvernului majorarea salariilor la ONRC cu 15 la sută, în condițiile în care ONRC este „instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiție”.

În perioada 18 – 22 aprilie, angajații ONRC vor desfășura o grevă de tip japonez la nivel național. „Membrii de sindicat din ONRC vor purta banderole negre în semn de protest și își vor îndeplini atribuțiile de serviciu cu exces de zel”, a anunțat Sindicatul. Apoi, dacă sindicaliștii din ONRC nu vor ajunge la o înțelegere cu Ministerul Justiției, în intervalul 23 – 25 aprilie vor avea loc mitinguri la nivel național în toate județele. În data de 26 aprilie este planificat un miting la sediul Ministerului Justiției. 

Sindicaliștii au anunțat că, în final, „începând din luna august va fi declanșat conflictul colectiv de muncă”, adică ar intra în grevă.

Termene.ro este o platformă care oferă acces direct la informații din surse oficiale și actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

AUDIO. Dan Podaru propune construirea de campusuri pentru preșcolari și elevi în sectorul 1

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la funcția de primar al sectorului 1, Dan Podaru, propune construirea unor campusuri cu grădinițe, școli, afterschool-uri și spații...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...
Ultima oră
Pe aceeași temă