31 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăEconomieBănci & AsigurăriCity Insurance este în pragul falimentului. ASF anunță că va lua o...

City Insurance este în pragul falimentului. ASF anunță că va lua o decizie

City Insurance este în pragul falimentului. Potrivit unui anunț al ASF, în conturile City Insurance nu a intrat o sumă de 150 de milioane de euro. ASF urmează să ia o decizie în această situație.

ASF afirmă că, până la finalul zilei de 6 septembrie 2021, nu a fost efectuată nicio plată aferentă contravalorii acțiunilor subscrise de un acționar minoritar. Acest acționar se numește i3CP HOLDING BV.

Intrarea în conturile City Insurance a celor 150 de milioane de euro era necesară pentru evitarea deschiderii procedurii de faliment.

Un comunicat de presă transmis de ASF precizează următoarele:

„Până la data de 6 septembrie 2021, ora 24:00, în conturile societății nu a fost efectuată nicio plată aferentă contravalorii acțiunilor subscrise de către acționarul minoritar i3CP HOLDING BV, astfel încât nu sunt îndeplinite cerințele privind restabilirea, în termenul de trei luni, a nivelului fondurilor proprii de bază eligibile care acoperă cerința minimă de capital (MCR), conform Deciziei A.S.F. nr. 714/03.06.2021. Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară va analiza situația de fapt și va lua deciziile care se impun, în conformitate cu prevederile legale”.

City Insurance este în pragul falimentului

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) a reacționat în acest caz. COTAR anunțase că, la data de 23 martie 2021, „Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul făcut de ASF, într-un proces deschis anul trecut de City Insurance, liderul pieței RCA, în urma unor sancțiuni legate de nereguli la soluționarea dosarelor de daună RCA”.

Prin decizia ASF, în sarcina City Insurance se număra și un plan de măsuri. Planul viza „majorarea capitalului social cu 16,5 milioane de euro”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:01:04

Qatarul trimite ajutor în Afganistan după cutremur

Qatarul a trimis sâmbătă (25 iunie) ajutor umanitar în Afganistan, după ce acesta a fost lovit de un cutremur care a ucis peste 1000...

Erdogan a vorbit cu premierul Suediei Magdalena Andersson, dar fără rezultat pentru aderarea acesteia la NATO

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat sâmbătă, după o discuţie telefonică cu premierul Suediei Magdalena Andersson, că nu s-a înregistrat niciun progres în...
00:00:56

O dronă arată consecințele cutremurului din Afganistan

O dronă a arătat cel mai bine consecințele cutremurului devastator din Afganistan de acum câteva zile. Fotografii din dronă ale satelor din estul Afganistanului, filmate...
Ultima oră
Pe aceeași temă