17.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021

City Insurance este în pragul falimentului. ASF anunță că va lua o decizie

City Insurance este în pragul falimentului. Potrivit unui anunț al ASF, în conturile City Insurance nu a intrat o sumă de 150 de milioane de euro. ASF urmează să ia o decizie în această situație.

ASF afirmă că, până la finalul zilei de 6 septembrie 2021, nu a fost efectuată nicio plată aferentă contravalorii acțiunilor subscrise de un acționar minoritar. Acest acționar se numește i3CP HOLDING BV.

Intrarea în conturile City Insurance a celor 150 de milioane de euro era necesară pentru evitarea deschiderii procedurii de faliment.

Un comunicat de presă transmis de ASF precizează următoarele:

„Până la data de 6 septembrie 2021, ora 24:00, în conturile societății nu a fost efectuată nicio plată aferentă contravalorii acțiunilor subscrise de către acționarul minoritar i3CP HOLDING BV, astfel încât nu sunt îndeplinite cerințele privind restabilirea, în termenul de trei luni, a nivelului fondurilor proprii de bază eligibile care acoperă cerința minimă de capital (MCR), conform Deciziei A.S.F. nr. 714/03.06.2021. Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară va analiza situația de fapt și va lua deciziile care se impun, în conformitate cu prevederile legale”.

City Insurance este în pragul falimentului

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) a reacționat în acest caz. COTAR anunțase că, la data de 23 martie 2021, „Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul făcut de ASF, într-un proces deschis anul trecut de City Insurance, liderul pieței RCA, în urma unor sancțiuni legate de nereguli la soluționarea dosarelor de daună RCA”.

Prin decizia ASF, în sarcina City Insurance se număra și un plan de măsuri. Planul viza „majorarea capitalului social cu 16,5 milioane de euro”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă