24.9 C
București
marți, 5 iulie 2022
AcasăEconomieBănci & AsigurăriAsigurările au plătit 9,5 milioane de lei pentru 40 de incendii în...

Asigurările au plătit 9,5 milioane de lei pentru 40 de incendii în locuințe

Firmele de asigurări au plătit 9,5 milioane de lei pentru pagubele produse în 40 de incendii în locuințe. Aceste sume au fost plătite de companiile de asigurări membre ale UNSAR.

„40 din primele cele mai mari 50 de despăgubiri achitate anul trecut de asigurătorii Membri UNSAR în baza asigurărilor de locuințe, respectiv 80% dintre acestea, au fost cauzate de incendii. Valoarea totală a despăgubirilor achitate în aceste cazuri se ridică la 9,5 milioane RON, în creștere cu 3,7% față de 2020. Astfel, valoarea medie a unei daune produse de acest risc a fost de aproximativ 237.000 lei (48.300 EUR). În 2021, asigurătorii Membri UNSAR au plătit despăgubiri de peste 10,4 milioane RON în baza asigurărilor de locuințe pentru cele mai mari 50 dosare de daună”, anunță un comunicat de presă transmis de UNSAR.

Incendiul rămâne pericolul cel mai des menționat de către români atunci când se referă la riscurile care pot afecta locuințele, atestă cel mai recent sondaj de opinie realizat de UNSAR.

„Incendiile rămân o amenințare importantă pentru locuințele noastre, iar studiile demonstrează că românii sunt tot mai conștienți de riscurile la care se expun, deoarece acestea generează daune semnificative. Este la fel de important să realizăm că existența unei asigurări pentru locuință și bunuri va face mereu diferența într-o astfel de situație”, a declarat Adrian Marin, președintele UNSAR.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), circa 6500 de incendii se produc, anual, în locuințele din România.

Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) reprezintă 20 de companii de profil.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă