10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăEconomieAutorizaţiile pentru construcţia de locuinţe au scăzut în septembrie

Autorizaţiile pentru construcţia de locuinţe au scăzut în septembrie

În august, s-au eliberat 4.059 autorizaţii pentru construirea de clădiri rezidenţiale, o scădere de 8,1% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

În septembrie, s-au eliberat 4006 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 1,3% faţă de luna august 2018 şi cu 0,6%, faţă de luna septembrie 2017. Din numărul total de autorizaţii, 63% sunt pentru zona rurală.

În septembrie, faţă de aceeaşi lună a anului precedent, se remarcă o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale (-24 autorizaţii), scădere reflectată în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (-91 autorizaţii), Nord-Vest (-57), Vest (-47) şi Sud-Vest Oltenia (-21).

Creşteri au fost în următoarele regiuni de dezvoltare: Sud-Est (+96 autorizaţii), Bucureşti-Ilfov (+55), Sud-Muntenia (+30) şi Centru (+11).

În primele nouă luni, s-au eliberat 33.015 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 4,4% faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent.

În 2017, numărul de autorizaţii de construcţii pentru clădiri rezidenţiale a crescut cu 7,6% faţă de anul anterior, până la 41.603. În 2016, numărul de autorizaţii pentru clădiri rezidenţiale a scăzut cu 1,2% faţă de anul anterior, până la 38.653.

Cele mai citite

Rafael Nadal, ca-n vremurile bune! Spaniolul s-a calificat în runda a doua a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, în vârstă de 37 de ani, a obținut o victorie impresionantă joi, calificându-se în runda a doua a...

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă