18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieAtragerea de proiecte strategice franceze la Shanghai : inteligență artificială și aerospațială

Atragerea de proiecte strategice franceze la Shanghai : inteligență artificială și aerospațială

Sophie Zhou Goulvestre, care conduce SR2C Consulting and Management, cu sediul la Paris, a organizat luna aceasta un seminar web. Scopul a fost ajutarea companiilor franceze din sectoarele strategice să își stabilească afaceri în Shanghai.

Organizatorii webinarului, care includ grupuri afiliate autorităților locale din Shanghai, au căutat proiecte de date mari, inteligență artificială și aerospațială. Aceste domenii sunt examinate din ce în ce mai mult de serviciile de informații franceze, care sunt îngrijorate de potențialul spionaj industrial chinez al companiilor din țară.
 
Seminarul web a fost condus de China France Technology Cooperation Services (CFCO), o organizație cu sediul în Shanghai, înființată de platforma din Zhangjiang ,,Transnational Enterprise Joint Incubation Platform” pentru întreprinderi străine, situată în parcul Hi-Tech Zhangjiang, susținut de stat. Platforma este condusă de Wu Jiaxiang, directorul adjunct al unui centru de cercetare și inovație din Pudong, Shanghai.

Absolventă a Universității Fudan din Shanghai și a școlii de afaceri franceze de elită HEC, Zhou Goulvestre a participat la evenimente organizate de France China Foundation, un grup cofondat de diplomatul francez Emmanuel Lenain, prietenos cu Beijingul. Anul trecut, Zhou Goulvestre a organizat un eveniment între fostul prim-ministru francez Jean-Pierre Raffarin și absolvenții Universității Fudan din Franța.

De asemenea, lucrează în mod regulat cu asociația de absolvenți a HEC, organizând împreună întâlniri cu L’Oréal și Total, precum și o conferință despre cooperarea franco-chineză în sectorul aeronautic. Printre clienții SR2C din Paris se numără Valeo, EDF și Société générale.
 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Peste 200 de locuri de muncă pentru români oferite de angajatorii europeni

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM) a transmis o veste îmbucurătoare pentru cei în căutare de oportunități de angajare, informând că...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...

Regele Charles își reia activitățile publice. “A înregistrat progrese încurajatoare în tratamentul împotriva cancerului”, afirmă medicii

Regele Charles al Marii Britanii va reveni săptămâna viitoare la îndatoririle publice pentru prima dată de când a fost diagnosticat cu cancer. Acesta face...
Ultima oră
Pe aceeași temă