Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Românii strâmtorați au semnat acorduri de amânare a plății ratelor bancare.(FOTO: pexels.com)

Aproape un sfert dintre românii cu împrumuturi la bancă au solicitat amânarea ratelor

Băncile din România au primit 362.000 solicitări de suspendare a obligațiilor de plată și au soluționat 90% dintre acestea.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 24.06.2020 - 09:45

334.000 persoane fizice cu credite bancare au solicitat amânarea plății ratelor până la 1 ianuarie 2021 în baza Ordonanței de Urgență 7/2020 ce le permite să scape temporar de datoria lunară, ca formă de sprijin în perioada de pandemie de COVID-19. Solicitările acestora reprezintă peste 22% din totalul creditelor contractate de români la bănci.

28.000 de persoane juridice, aproximativ 28% din portofoliu de creditare a mediului privat, au solicitat sprijin băncilor, cele mai multe dintre solicitări venind de la firme din domeniul industriei ospitalității.

Băncile au centralizat în total 362.000 solicitări de reeșalonare a plății ratelor și dobânzilor depuse în primele trei luni de la debutul pandemiei COVID-19 de clienții persoane fizice și juridice pentru suspendarea obligațiilor de plată lunare din contractele de credit, și au oferit soluții pentru 312.000 dintre ele, se arată într-un raport întocmit de reprezentanții Asociației Române a Băncilor.

 

Comentarii

loading...