Interviu cu Ștefan Mandachi. De 31 de ani, miniștrii transporturilor mint ca-n gară

2
1840

Guvernul a promis sprijin pentru mediul de afaceri, în special pentru cei din HoReCa care au fost cei mai afectați de criza sanitară. Au fost implementate programe, dar rezultatele întârzie să apară, astfel că mulți au dat faliment.

A primit 0 lei de la stat după ce în pandemie a avut pierderi de 10 milioane de euro. Spune că nu are timp nici măcar să se plângă pentru că are proiecte, chiar dacă a mai închis din afaceri, începe altele noi și nu se dă bătut. Cine nu-l cunoaște pe Ștefan Mandanchi? #sieu el este cel care a construit 1 metru de autostradă în Moldova, în mod simbolic, după ce statul român nu a mișcat un deget de zeci de ani să facă autostradă în Moldova. Despre toate proiectele lui și cum se descurcă în această perioadă, aflăm chiar de la Ștefan Mandachi care a acordat un interviu în exclusivitate pentru România Liberă.

R.L: Ce ajutor din partea statului ați primit în pandemie?

Până în acest moment, zero lei. Nu am primit niciun cent. Nu vreau să mă victimizez, am prea mult de muncă, doar răspund la întrebarea pe care mi-ați adresat-o. Răspuns final: zero lei până la data de 17 august 2021.

Ce pierderi ați avut în pandemie?

Strong MND și Mandachi Industry: 9.298.258 Euro pierdere a cifrei de afacere, dar pierderile colaterale sunt mult mai mari.

Ce planuri aveți legat de o nouă campanie de construirea de autostrăzi sau poate aveți vreo veste de la ministrul transporturilor?

Am inițiat cea mai mare campanie civică pentru construcția de autostrăzi din 1990 și pănă astăzi. Am produs și regizat un film despre autostrăzi, ,,30 de ani și 15 minute”. Mă voi ralia oricărui protest pentru construcția de autostrăzi inițiat de persoane sau asociații neafiliate politic. Nu urmăresc veștile miniștrilor transporturilor pentru că de 31 de ani cu toții mint ca-n gară. În Moldova nu avem nicio autostradă, în afară de metrul meu de la Suceava, mai e o fâșie infimă la Bacau. Atât!

De ce nu vă gândiți să candidați la o funcție politică pentru a reuși să faceți o Românie cu autostrazi?

Exclus cu înverșunare orice asociere politică. Am reușit să mobilizez o țară întreagă într-un protest civic fără să fac politică. Sunt voluntar la o fundație umanitară, construiesc fântâni în Africa și România, conduc o afacere foarte mare și sunt responsabil pentru 1000 de angajați. De ce as face eu politica? Ar fi un non sens. Nu-mi place și nu mă pasionează.

Ați vrea să fiți consilier la ministerul transporturilor sau al economiei?

Nu. As vrea în schimb să se consulte miniștrii cu tot mediul antreprenorial.

La ce proiecte de suflet mai lucrați acum?

Vreau să construiesc o mare cantină pentru săraci. Vreau să sterilizez mai multe mii de câini, caut stăpâni pentru animale abandonate. Cel mai mult lucrez la canalul meu de Youtube și la fundația umanitară Mama Jeni. Pe canalul de Youtube Ștefan Mandachi am produs interviuri unicat în România, iar la fundație lucrez zi de zi, gratuit.

Spuneați că v-ați implicat în construcția de fântâni în Africa, cum ati descrie situația de acolo?

Pe scurt: sărăcie lucie, corupție, lipsa de educație.

Mai nou ați intrat în imobiliare, care a fost motivul și ce câștiguri estimați?

Am lansat Mandachi Imobiliare. Construim în Suceava clădiri rezidentiale. Preturile la materiale au explodat, însă noi încercăm să construim un mega brand. Recent am deschis și biroul de imobiliare în Dubai.

Menționăm că în momentul în care ni s-a acordat interviul, antreprenorul Ștefan Mandachi se afla în Asia pentru a-și negocia extinderea afacerilor.

2 COMENTARII