28.2 C
Bucharest
Saturday, 30 September 2023
HomeEconomieAntreprenor XXIADAA și Ziarul NEWS au semnat un parteneriat pentru susținerea antreprenoriatul autohton

ADAA și Ziarul NEWS au semnat un parteneriat pentru susținerea antreprenoriatul autohton

Ziarul News, cotidianul antreprenorilor români, a semnat cu Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton -ADAA un parteneriat de sustinere și promovare reciprocă a antreprenorilor autohtoni și a intereselor acestora.

“Parteneriatul vine ca o consecință firească a dezvoltării mediului de afaceri românesc, încurajând astfel dezvoltarea de proiecte și afaceri românești care au menirea să conducă la o economie durabilă și sustenabilă”, se precizează într-un comunicat de presă remis cotidianului național “România liberă”.

Andreea NEGRU, Președinta Asociației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton ADAA, a declarat: “ADAA încurajează antreprenorii autohtoni din toate domeniile de activitate, de toate vârstele, cu afaceri și proiecte care au rezultate palpabile, întrucât aceștia reprezintă <sângele economiei> iar companiile lor contribuie la crearea de locuri de muncă noi și valoare adăugată în economie. Consider că iniţiativele creative şi inovatoare trebuiesc încurajate și promovate corespunzător deoarece reprezintă nu doar un aport considerabil la dezvoltarea economică a țării, ci și o componentă vitală a acesteia, iar întreprinderile mici si mijlocii trebuiesc sprijinite pentru a continua să se dezvolte”.

La rândul său, Florina MANEA, director general Ziarul News, susține: “Sper că entuziasmul și viziunea noastră în ceea ce privește susținerea antreprenorilor români să inspire și alte organizaţii să ne devină partenere în acest demers și, împreună, să reușim să facem mai mult pentru antreprenori şi afacerile mici si mijlocii care reprezintă, de fapt, forţa motrică din spatele creşterii economice şi a creării de locuri de muncă”.

“Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton ADAA militează pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale și asociative în rândul antreprenorilor autohtoni și pentru apărarea și promovarea intereselor acestora”, se mai menționează în comunicat.

“Susținerea antreprenoriatului este o prioritate ca soluție pentru ieșirea din orice criză și stoparea ratei șomajului. De asemenea, consider că antreprenoriatul trebuie promovat ca alternativă serioasă pentru cariera profesională clasică. Susțin promovarea antreprenoriatul în şcoală, educaţia antreprenorială timpurie fiind vitală pentru formarea aptitudinilor și a comportamentului întreprinzător în societate. Pe lângă stimularea sectorului IMM  prin măsuri de sprijin financiar conjunctural, benefic pentru întreprinzători este asigurarea unui mediu de afaceri concurențial, stabil și predictibil. Antreprenoriatul se manifestă în economie sub o multitudine de forme, cu rezultate foarte diferite care nu se reflectă doar în bunăstarea economică și financiară, ci și în progresul tehnologic, crearea locurilor de muncă și reducerea inechităților sociale sau în problematica de mediu”, a concluzionat Andreea NEGRU.

Ziarul News este cotidianul antreprenorilor români, distribuit la nivel național și conține informație generalistă și de business, prezentând într-o manieră clară și accesibilă evenimente cu impact asupra cetățeanului, a economiei și a mediului de afaceri românesc.

“Modelul economic de succes este caracterizat de un sector privat dinamic, care promovează inițiativa antreprenorială și responsabilitatea socială, fiind sprijinit de un cadru de reglementare simplu și eficient. Nu toate statele din UE au reușit să adopte acest model de echilibru, legislația fiind încă împovărătoare pentru mediul de afaceri împiedicând, astfel, întreprinderile să fructifice pe deplin avantajele pieței unice europene. Rolul nostru este de a media dialogul dintre mediul de afaceri și factorul decizional astfel încât să se identifice cele mai bune soluții la problemele identificate, în vederea dezvoltării unei economii pe deplin funcționale”, a declarat Florina MANEA.

 ADAA s-a înființat în 2012 ca o nevoie stringentă a mediului antreprenorial de a găsi o platformă de comunicare și promovare a modelelor de bună practică.

Ziarul News a fost înființat în 2019 de Florina MANEA, la o distanță de 25 ani de la apariția ultimului ziar tipărit care exista si in momentul de fata, fiind un cotidian de interes general cu știri direct din surse oficale.

Citește și:

Corpul de Control demarează verificări. Insolvența Lido SA, sub lupa Ministerului Antreprenoriatului și Turismului

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

De ce e bine să consumi cereale și nuci. Explicațiile nutriționistului

Secretul unui echilibru alimentar se află în consumul de fibre. Acestea pot fi ușor integrate în alimentație și se regăsesc în alimente precum...

Vladimir Putin, anunțul făcut la un an de la anexarea unor teritorii din Ucraina

Vor fi reconstruite "şcoli, spitale, clădiri de locuinţe şi drumuri, muzee şi monumente", a declarat Putin, conform unui comunicat difuzat de Kremlin.Toate regiunile...

Avertizare Ro-Alert în Tulcea, Galaţi şi Brăila despre “căderea unor obiecte din spaţiul aerian”

 "A căzut ceva, dar nu ştim ce şi cum, s-a măturat zona, care rămâne izolată până mâine dimineaţă când reluăm căutarea. Local am...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies