12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăEconomieAmendă uriaşă în Danemarca, pentru pauză 45 de ore în cabină

Amendă uriaşă în Danemarca, pentru pauză 45 de ore în cabină

O coroană daneză reprezintă aproximativ 0,65 de lei, deci amenda se ridică la circa 8.500 de euro.

Amenda a fost primită pentru încălcarea Regulamentului European 561 (8-6-1) – efectuarea pauzei săptămânale normale. Dacă ar fi fost vorba despre un singur şofer, amenda ar fi fost de 30.000 de coroane.

Danemarca a dat de pe 23 martie până pe 11 aprilie o derogare temporară de la timpul de condus şi odihnă. Din informaţiile disponibile deocamdată pe site-ul UE nu reiese că aceasta ar fi fost prelungită.

Totuşi, aşa cum declară directorul comercial al firmei Clio, Cristi Hodiş, şoferii respectivi nu erau în situaţia de a face pauză de 45 de ore şi oricum nu s-au putut caza la hotel, deşi au încercat, fiind refuzaţi, deoarece fuseseră în ultimele 14 zile în Italia.

În plus, ei ar fi trebuit să fie la final de săptămână pe feribot, dar plecarea acestuia s-a amânat pentru luni, 13 aprilie. Firma a plătit amenda pentru a nu fi sechestrat camionul, dar intenţionează să o conteste.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă