14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăEconomie4 mituri false despre acoperișurile din țiglă metalică

4 mituri false despre acoperișurile din țiglă metalică

În prezent există foarte multe tipuri de învelitori pentru acoperișuri, însă tot mai mulți oameni își îndreaptă atenția către cele din țiglă metalică. Acestea, pe lângă faptul că se potrivesc atât clădirilor nou-construite, cât și celor mai vechi, se bucură de o rezistență mare la intemperii, sunt durabile și au un aspect deosebit.

În pofida faptului că țigla metalică este recunoscută a fi cu mult superioară altor materiale, există câteva mituri false care încearcă să-i strice buna imagine pe care și-a construit-o în timp.

1.   Țigla metalică își pierde culoarea în timp.

Fals! Acesta este probabil cel mai des auzit neadevăr. Cei care își doresc acoperișuri din țiglă metalică ar trebui să știe că, în realitate, lucrurile nu stau deloc așa.

Țigla metalică de calitate, achiziționată de la un producător de încredere și montată corespunzător, nu va întâmpina astfel de probleme. Materialele moderne au filtre UV și sunt rezistente la coroziune, păstrând imaginea acoperișului impecabilă o perioadă îndelungată iar garanția pentru culoare poate fi chiar și de 20 de ani.

2.   Țigla metalică ruginește.

Fals! Din nou, proveniența materialului și compoziția sa au un rol hotărâtor în acest sens deoarece rugina își poate face apariția doar în cazul unei materii prime de calitate îndoielnică, în condiții de proastă depozitare sau în situația în care nu se respectă instrucțiunile de montaj ale producătorului.

Apelând la serviciile unei firme de prestigiu, atât pentru montajul țiglei metalice, cât și pentru achiziționarea materialelor și a accesoriilor necesare, nu se vor întâmpina neplăceri.

3.   Țigla metalică este zgomotoasă.

Fals! O astfel de situație poate apărea doar în cazul unei izolări deficitare a mansardei sau a podului. În zilele noastre există o ofertă extinsă de materiale cu proprietăți fonoizolante care diminuează considerabil orice zgomot provenit de la acoperiș, fie el datorat unor acțiuni mecanice sau fenomenelor meteo.

 

4.   Țigla metalică și serviciile de montaj țiglă metalică sunt scumpe.

Fals! Chiar dacă o casă acoperită cu țiglă metalică arată ca și cum ar fi scoasă din revistele de profil, investiția nu este una exorbitantă. Raportul calitate-preț este unul corect, iar montarea se face foarte repede și ușor, fără să coste foarte mult. Un alt lucru important de luat în considerare este faptul că țigla metalică nu are nevoie de întreținere specială, astfel că sunt din start eliminate anumite costuri.

Acoperișul unei locuințe este o parte foarte importantă din structura acesteia, întrucât are rolul de a proteja de intemperii și de alte pericole externe. Este important să nu se aleagă tipul de acoperiș având în vedere doar prețul, ci să se țină cont de calitatea materialelor utilizate, de rezistența, durabilitatea și aspectul lor.

RoofArt – soluții durabile pentru acoperișuri cu aspect deosebit

Prezentă pe piața din România din anul 2001, compania RoofArt pune la dispoziția clienților soluții durabile pentru acoperișuri, de la țiglă metalică de calitate nordică, la sisteme pluviale Scandic® care combină perfect funcționalitatea, estetica desăvârșită și durabilitatea.

Compania este recunoscută pentru țigla metalică de înaltă calitate Umbrella®, aceasta fiind aleasă de tot mai multe persoane pentru caracteristicile sale de excepție. Se găsește în două variante, țiglă metalică Umbrella® clasică și țigla metalică Umbrella®  cu prinderi ascunse, ambele tipuri având o garanție anticoroziune de 30 de ani și o garanție pentru menținerea culorii de  20 de ani.

Prețul țiglei metalice Umbrella® reflectă pe deplin calitatea, investiția într-un astfel de acoperiș dovedindu-se excelentă în timp. RoofArt oferă consiliere, de asemenea, și pentru serviciile de montaj țiglă metalică, realizate de specialiști cu vastă experiență, asigurând astfel acoperișuri impermeabile și durabile, cu un design impresionat.

În concluzie, chiar dacă atuurile țiglei metalice sunt pe deplin recunoscute, este important ca alegerea să fie efectuată în mod corect pentru a putea conduce la cele mai bune rezultate. Astfel, este necesar ca aceasta să fie achiziționată de la o firmă recunoscută pentru calitatea produselor și serviciilor pe care le oferă, să aibă un raport calitate preț excelent și, mai apoi, să fie montată de profesioniști.

Cele mai citite

Cutremur în Serbia, la granița cu România

Un cutremur cu magnitudinea 4,4 s-a produs în această dimineaţă, la ora locală 8:42, în Serbia, la graniţa cu România, potrivit informaţiilor publicate de...

Banner de campanie al lui Nicușor Dan, lângă bălării de peste 1 m înălțime. FOTO

Imagini surprinse de jurnaliștii cotidianului național ROMÂNIA LIBERĂ arată iarbă și buruieni înalte de peste un metru, în mijlocul Capitalei, lângă Palatul Parlamentului, pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă