13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăCulturăVIDEO Proiectul Învață Aripile-ți să Zboare! Episodul 14 - Ion Cantacuzino

VIDEO Proiectul Învață Aripile-ți să Zboare! Episodul 14 – Ion Cantacuzino

Inamicul pe care îl avea în față avea mai multe capete: holera, tifosul exantematic, febra tifoidă, dezinteria și sărăcia sistemului sanitar.

În ciuda lipsurilor cu care se confrunta societatea românească la începutul secolului XX, Cantacuzino nu a uitat nicio clipă că adevaratele “ingrediente” în educația tinerilor studenți și cercetători sunt dragostea și generozitatea.

 

Despre Învață Aripile-ți să Zboare!

Atât de fecvent auzim lucruri rele despre România și poporul ei încât am început să credem că acestea sunt trăsăturile noastre definitorii.

Ni s-a schimbat și comportamentul: acceptăm cu ușurintă orice se spune despre noi. Ultimul cenzor și dram de mândrie s-au pierdut după valuri de indignări.

Din convingerea că realitatea este cu totul alta, compania de teatru Red Nose Society a inițiat proiectul “Învață Aripile-ți să Zboare!”, susținut de România liberă.

Trăim într-o țară cu un potențial uriaș. Acesta trebuie “hrănit” cu modele de normalitate. Pe aceast idee se ridica proiectul: 100 de oameni din ultimii 100 de ani de la care sa învățam (din nou) demnitatea și curajul de a crede in noi.

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă