10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăCulturăVacanța de vară la București

Vacanța de vară la București

Sentimentul că vine vara face să se bucure copilul din noi de fiecare dată. Fie că vorbim de zile călduroase, concedii sau weekend-uri prelungite, iubim vara pentru că o asociem cu sentimentul de libertate și răsfăț.

Limonada rece, înghețata asortată, frappé sau mixuri de cocktailuri și șampanie, fie pe terasă cu prietenii sau la piscină, sunt doar primii vestitori ai verii în oraș.

Dacă mai ai de așteptat până vine concediul sau viața profesională te ține „captiv“ în oraș, iată câteva recomandări de vacanță în București.

Capitala poate fi o oază de relaxare și un loc extraordinar de petrecere a timpului liber.

Am făcut o listă cu cele mai cool locuri de vizitat:

1.  Health Club 22nd Floor. Piscină pe Rooftop

Health Club 22 și piscina Hotelului InterContinental București oferă un spațiu de wellness și relaxare cu o vedere panoramică extraordinară a centrului Capitalei, fiind deschisă către oricine dorește un astfel de răsfăț, nu doar către oaspeții hotelului.

La Health Club 22 vei găsi, alături de piscina interioară, o zonă de relaxare, jacuzzi, saună, gym și o terasă unde te poți bronza și savura un preparat de vară sau unde te poți răcori cu o limonadă. Îți recomandăm să nu uiți loțiunea de plajă, pentru că vei fi foarte aproape de soare.

2.   O seară boemă în centrul Capitalei, o piesă la înălțime

Pentru că ne place să fim la înălțime, următoarea recomandare îți va bucura simțurile estetice. O piesă de teatru sau un spectacol muzical la Amfiteatrul TNB. La 24 de metri deasupra Pieței Universității, din mai până în septembrie, cultura și genurile artistice se întâlnesc sub cerul nopților de vară. Îți recomandăm să verifici programul Naționalului și să te bucuri de un spectacol artistic într-un loc de excepție.

 

3.   Un răsfăț culinar acompaniat de o băutură fină

Spectacolele la Amfiteatrul TNB încep după ora 21:00, așa că îți recomandăm pentru cină un alt loc emblematic exact lângă teatru: Braseria Corso a Hotelului InterContinental București îmbină bucătăria tradițională cu cea internațională, iar vara te poți relaxa cu un cocktail delicios pe terasa Corso Summer Terrace by Veuve Clicquot. În fiecare vară meniul cocktailurilor se schimbă, astfel încât experiența să fie mereu una surprinzătoare.

 

4.  Muzeul Național de Artă al României, o călătorie de viziune

La Muzeul Național de Artă vei experimenta o călătorie de viziune artistică prin creația multor nume sonore, atât românești, cât și internaționale.

Cea mai nouă expoziție, numită „Ferdinand și Maria. Regii Marii Uniri“, este deschisă publicului larg începând cu data de 18 iulie. O suită impresionantă de portrete, cele mai multe dintre ele oficiale, aduc un omagiu Regelui Ferdinand și Reginei Maria. Realizate în perioade diferite, ele sunt opera unor artiști autohtoni (Milița Pătrașcu, Ipolit Strâmbu, Costin Petrescu, Nicolae Vermont) sau străini (Philip de Laszlo, Alfred Schwartz, Albertine Ruprecht), care au izbutit să imortalizeze convingător trăsăturile definitorii și caracterul celor două personalități istorice care au marcat devenirea României moderne în timpul și după Primul Război Mondial. Expoziția poate fi admirată până pe 29 septembrie.

 

5.  Muzeul de Artă Recentă, o abordare creativă

Clădirea care găzduiește Muzeul de Artă Recentă poartă numele de MARe, iar la prima vedere ai putea avea impresia că este vorba de un restaurant-terasă magazin de suveniruri.

Această clădire te face să fii curios încă de la intrare, magazinul de suveniruri de la parter și restaurantul cu terasă făcând din MARe singurul muzeu care oferă o astfel de experiență.

Pe cele trei niveluri pot fi admirate expoziții temporare sau permanente, precum: „Fete de vis“ – de la Nicolae Grigorescu la Ion Grigorescu, „Thomas Ruff: Photophilia. Expoziție și conferință“, dar și „Diversitate stilistică cu răspundere limitată“ (expoziție permanentă). Pentru o călătorie a ineditului și a reinterpretării, aceste expoziții sunt varianta ideală.

Nu am uitat parcurile, o altă alegere de petrecere a unei după-amieze răcoroase în Capitală, Cișmigiul sau Herăstrăul fiind alegerile noastre, fie că este vorba de jogging-ul de dimineață sau de o plimbare de seară.

Suntem siguri că mai sunt și alte locuri cochete în București unde să-ți petreci vara și să te ascunzi de căldură și de forfota orașului. Te lăsăm să le descoperi și să ni le împărtășești și nouă.

 

 

 

 

Cele mai citite

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...
Ultima oră
Pe aceeași temă