13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăCulturăUn nou roman de avangardă al scriitoarei Doina Ruști

Un nou roman de avangardă al scriitoarei Doina Ruști

„Romanul pornește de la o aspirație erotică, de la acel timp, de fapt, cînd nu știi încă ce-ți dorești, în schimb știi cu certitudine că vrei să ai, să strîngi, cu un fel de lăcomie jenantă, aripioarele atît de fragile ale altei ființe, pe care nici măcar n-o cunoști. De aici pînă la teritoriul mistic, în care trăiesc monștrii, zînele și spiridușii nu mai este decît un pas. Iar Homeric este povestea acestui pas”, explică scriitoarea  Doina Ruști.

“Homeric adoptă registrul fantastic și o structură de avangardă, fiind, într-un anumit fel, o sinteză a prozei scrise de Doina Ruști”, subliniază un comunicat al Editurii Polirom.

Doina Ruşti va fi prezentă la cea de-a VII ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT), programat în perioada 2-6 octombrie 2019.

Imediat după aceea, la 7 octombrie, Doina Ruști merge la Sibiu, pentru a se întâlni cu cititorii la Librăria Humanitas, de la ora 18. Invitații acestei întâlniri vor fi Andrei Terian și Dragos Varga.

Marti, 8 octombrie, scriitoarea va fi prezentă la Sighișoara, la Colegiul Mircea Eliade, de la ora 10, iar în aceeași zi va avea și o vizită – surpriză la Târgu Mureș.

Turneul continuă, miercuri, 9 octombrie, la Bistrița și la Baia Mare, la 10 octombrie la Cluj-Napoca și la 11 octombrie la Oradea.

Luni, 14 octombrie, Doina Ruști revine în București, pentru un eveniment programat la Librăria Humanitas Cișmigiu, de la ora 19.

“Turneul de romancier” continuă la Brașov (15 octombrie), Bacău și Piatra Neamț (16 octombrie), Suceava (17 octombrie), Galați (18 octombrie), Craiova (23 octombrie) și Pitești (24 octombrie).

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Coliban, tun la final de mandat. Primăria Brașov, disperată să dea peste un mil. euro pe un imobil în litigiu

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban (USR), se grăbește să încheie o afacere imobiliară profitabilă pentru controversata femeie de afaceri Carmen Palade, ale căror firme...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă