Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un nou roman de avangardă al scriitoarei Doina Ruști

Romanul "Homeric", al cunoscutei scriitoare Doina Ruşti, a apărut în colecţia „Fiction LTD” a Editurii Polirom și va fi prezentat de autoarea acestuia în cadrul unui turneu prin mai multe orașe ale României.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 29.09.2019 - 18:38

„Romanul pornește de la o aspirație erotică, de la acel timp, de fapt, cînd nu știi încă ce-ți dorești, în schimb știi cu certitudine că vrei să ai, să strîngi, cu un fel de lăcomie jenantă, aripioarele atît de fragile ale altei ființe, pe care nici măcar n-o cunoști. De aici pînă la teritoriul mistic, în care trăiesc monștrii, zînele și spiridușii nu mai este decît un pas. Iar Homeric este povestea acestui pas”, explică scriitoarea  Doina Ruști.

"Homeric adoptă registrul fantastic și o structură de avangardă, fiind, într-un anumit fel, o sinteză a prozei scrise de Doina Ruști", subliniază un comunicat al Editurii Polirom.

Doina Ruşti va fi prezentă la cea de-a VII ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT), programat în perioada 2-6 octombrie 2019.

Imediat după aceea, la 7 octombrie, Doina Ruști merge la Sibiu, pentru a se întâlni cu cititorii la Librăria Humanitas, de la ora 18. Invitații acestei întâlniri vor fi Andrei Terian și Dragos Varga.

Marti, 8 octombrie, scriitoarea va fi prezentă la Sighișoara, la Colegiul Mircea Eliade, de la ora 10, iar în aceeași zi va avea și o vizită - surpriză la Târgu Mureș.

Turneul continuă, miercuri, 9 octombrie, la Bistrița și la Baia Mare, la 10 octombrie la Cluj-Napoca și la 11 octombrie la Oradea.

Luni, 14 octombrie, Doina Ruști revine în București, pentru un eveniment programat la Librăria Humanitas Cișmigiu, de la ora 19.

"Turneul de romancier" continuă la Brașov (15 octombrie), Bacău și Piatra Neamț (16 octombrie), Suceava (17 octombrie), Galați (18 octombrie), Craiova (23 octombrie) și Pitești (24 octombrie).

 

Comentarii