18.6 C
București
joi, 8 iunie 2023
AcasăCulturăUn nou roman de avangardă al scriitoarei Doina Ruști

Un nou roman de avangardă al scriitoarei Doina Ruști

„Romanul pornește de la o aspirație erotică, de la acel timp, de fapt, cînd nu știi încă ce-ți dorești, în schimb știi cu certitudine că vrei să ai, să strîngi, cu un fel de lăcomie jenantă, aripioarele atît de fragile ale altei ființe, pe care nici măcar n-o cunoști. De aici pînă la teritoriul mistic, în care trăiesc monștrii, zînele și spiridușii nu mai este decît un pas. Iar Homeric este povestea acestui pas”, explică scriitoarea  Doina Ruști.

„Homeric adoptă registrul fantastic și o structură de avangardă, fiind, într-un anumit fel, o sinteză a prozei scrise de Doina Ruști”, subliniază un comunicat al Editurii Polirom.

Doina Ruşti va fi prezentă la cea de-a VII ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT), programat în perioada 2-6 octombrie 2019.

Imediat după aceea, la 7 octombrie, Doina Ruști merge la Sibiu, pentru a se întâlni cu cititorii la Librăria Humanitas, de la ora 18. Invitații acestei întâlniri vor fi Andrei Terian și Dragos Varga.

Marti, 8 octombrie, scriitoarea va fi prezentă la Sighișoara, la Colegiul Mircea Eliade, de la ora 10, iar în aceeași zi va avea și o vizită – surpriză la Târgu Mureș.

Turneul continuă, miercuri, 9 octombrie, la Bistrița și la Baia Mare, la 10 octombrie la Cluj-Napoca și la 11 octombrie la Oradea.

Luni, 14 octombrie, Doina Ruști revine în București, pentru un eveniment programat la Librăria Humanitas Cișmigiu, de la ora 19.

„Turneul de romancier” continuă la Brașov (15 octombrie), Bacău și Piatra Neamț (16 octombrie), Suceava (17 octombrie), Galați (18 octombrie), Craiova (23 octombrie) și Pitești (24 octombrie).

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un tânăr de 19 ani a fost reținut pentru pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului

Un tânăr de 19 ani a fost reținut pentru 24 de ore şi este cercetat pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de...

OCDE se aşteaptă la o creştere a economiei mondiale în 2024

Creşterea economiei mondiale va fi doar moderată anul viitor, deoarece se vor resimţi efectele complete ale majorărilor de dobânzi de către băncile centrale, ceea...

BREAKING NEWS. Guvernul va adopta un Memorandum privind creșterea salariilor profesorilor. Greva ar putea continua

Salariile profesorilor vor crește așa cum au cerut inițial profesorii. Guvernul va adopta un memorandum prin care va opera aceste modificări începând de mâine....
Ultima oră
Pe aceeași temă