27.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăCulturăUn nou roman de avangardă al scriitoarei Doina Ruști

Un nou roman de avangardă al scriitoarei Doina Ruști

„Romanul pornește de la o aspirație erotică, de la acel timp, de fapt, cînd nu știi încă ce-ți dorești, în schimb știi cu certitudine că vrei să ai, să strîngi, cu un fel de lăcomie jenantă, aripioarele atît de fragile ale altei ființe, pe care nici măcar n-o cunoști. De aici pînă la teritoriul mistic, în care trăiesc monștrii, zînele și spiridușii nu mai este decît un pas. Iar Homeric este povestea acestui pas”, explică scriitoarea  Doina Ruști.

„Homeric adoptă registrul fantastic și o structură de avangardă, fiind, într-un anumit fel, o sinteză a prozei scrise de Doina Ruști”, subliniază un comunicat al Editurii Polirom.

Doina Ruşti va fi prezentă la cea de-a VII ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT), programat în perioada 2-6 octombrie 2019.

Imediat după aceea, la 7 octombrie, Doina Ruști merge la Sibiu, pentru a se întâlni cu cititorii la Librăria Humanitas, de la ora 18. Invitații acestei întâlniri vor fi Andrei Terian și Dragos Varga.

Marti, 8 octombrie, scriitoarea va fi prezentă la Sighișoara, la Colegiul Mircea Eliade, de la ora 10, iar în aceeași zi va avea și o vizită – surpriză la Târgu Mureș.

Turneul continuă, miercuri, 9 octombrie, la Bistrița și la Baia Mare, la 10 octombrie la Cluj-Napoca și la 11 octombrie la Oradea.

Luni, 14 octombrie, Doina Ruști revine în București, pentru un eveniment programat la Librăria Humanitas Cișmigiu, de la ora 19.

„Turneul de romancier” continuă la Brașov (15 octombrie), Bacău și Piatra Neamț (16 octombrie), Suceava (17 octombrie), Galați (18 octombrie), Craiova (23 octombrie) și Pitești (24 octombrie).

 

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Câți români își sărbătoresc onomastica de ziua Sfinților Constantin și Elena

Peste 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica astăzi, cu ocazia Sfinţilor Constantin şi Elena.Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date,...
00:01:17

VIDEO: RECORD – Un cuplu a câștigat peste 200 de milioane dolari la loteria Euromillions, în Marea Britanie

Un cuplu care a câștigat peste 184 de milioane de lire sterline (228 de milioane de dolari) la loteria Euromillions, a vorbit despre momentul...

Drulă candidează la președinția USR

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, şi-a anunţat, astăzi, candidatura la conducerea formaţiunii politice. Drulă susține că livrează rezultate concrete, "nu bla-bla steril", iar partidul...
Ultima oră
Pe aceeași temă