Turneu național aniversar al Orchestrei Române de Tineret

Centrul Național de Artă Tinerimea Română şi Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România propun publicului o serie de trei concerte.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 15.09.2020 - 11:30

Turneul aniversar este dedicat celor 100 de ani scurși de la nașterea primului organism profesional care îşi propunea să apere şi să garanteze priorităţile fundamentale ale creatorilor de muzică: Societatea Compozitorilor Români.

Cele trei concerte care vor avea loc la Universitatea Națională de Muzică București, miercuri, 23 septembrie 2020, ora 18:00, la Sala Thalia din Sibiu, joi 24 septembrie 2020, ora 19:00 şi la Sala Capitol din Timișoara, vineri 25 septembrie 2020, ora 19:00.

Orchestra Română de Tineret, dirijată de Cristian Mandeal, va prezenta 5 lucrări reprezentative pentru ultima jumătate de secol de muzică românească: Ulpiu Vlad: “Înmuguriri” pentru orchestră de coarde, Doina Rotaru: Concertul nr. 1 pentru flaut, orchestră de coarde și percuție, solist Matei Ioachimescu – flaut, Theodor Grigoriu: Melodie infinită pentru orchestră de coarde, Adrian Iorgulescu: Ipostaze II – Concert pentru clarinet, orchestră de coarde, percuție și pian, solist Emil Vișenescu – clarinet şi Remus Georgescu: Concert pentru orchestră de coarde.

Orchestrele Naționale de Tineret ale României au promovat în mod constant, atât în țară cât și pe importante scene de concert din Europa, America și Asia creația românească, prin interpretarea lucrărilor românești Orchestra Română de Tineret având parte de ovații alături de dirijorul Cristian Mandeal pe multe meridiane ale lumii.

Comentarii