37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăCulturăTeatrul Bulandra prezintă în premieră: TAKE, IANKE ŞI CADÂR

Teatrul Bulandra prezintă în premieră: TAKE, IANKE ŞI CADÂR

 

 Teatrul Municipal „L. S. Bulandra” pregăteşte un nou proiect artistic pentru anul 2020 – un an care a lansat o provocare fără precedent pentru viaţa culturală. Cel mai nou proiect care va  îmbogății repertoriul cu încă un spectacol important este: TAKE, IANKE ŞI CADÂR de Victor Ion Popa, în regia lui Horaţiu Mălăele. 

Textul este o comedie savuroasă în trei acte, scris în 1932 şi pus în scenă în acelaşi an la Teatrul Maria Ventura, unde a fost montat pentru prima dată la Bulandra în 1957 de regizorul N. Al. Toscani.

 La peste şase decenii de la montarea lui Toscani, Horaţiu Mălăele readuce pe scena Teatrului Bulandra cele trei tipologii umane, întrupându-l pe evreul Ianke şi distribuindu-i în rolurile turcului Cadâr şi românului Take pe Răzvan Vasilescu şi pe Mihai Constantin.

 Alături de cei trei interpreţi principali, din distribuţie vor mai face parte: Dana Dogaru, Adrian Ciobanu, Maria Veronica Vârlan şi Matei Constantin. Scenografia spectacolului i-a fost încredinţată Mariei Miu.

 Piesa aduce în prim plan povestea de viață a celor trei prieteni negustori, abordând cu subtilitate problematica rasei, credinţei și religiei, a statutului identitar individual şi de grup, reamintindu-ne astfel că diferențele nu sunt neapărat un motiv de disensiuni. Dar și că buna înţelegere poate funcţiona pe fondul acceptării și al asumării a ceea ce ne definește şi ne diferențiază de ceilalți.

 Premiera spectacolului este programată pentru luna decembrie, la sala Liviu Ciulei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă