8 C
București
luni, 29 noiembrie 2021
AcasăCulturăSume impresionante pentru schițe aparținând lui Muhammad Ali

Sume impresionante pentru schițe aparținând lui Muhammad Ali

O sumă de peste 425.000 de dolari a fost oferită pentru o schiță reprezentând o luptă de box, realizată în creion de fetru, aparținând regretatului Muhammad Ali. Tranzacția a fost efectuată la o licitație organizată marți la New York și reprezintă de zece ori mai mult decât estimările minime inițiale.

Lucrări de artă puțin cunoscute ale marelui pugilist au fost scoase la vânzare în cadrul licitației, unele dintre ele fiind adjudecate cu mult peste estimări, transmite Reuters.

Schița este numită „Sting Like a Bee” și a fost desenată pe hârtie, în 1978. Ea a fost cea mai căutată lucrare dintre cele peste 20 de picturi, desene și schițe ale fostului campion la categoria grea. Operele de artă reflectă interesul lui Ali pentru religie, justiție socială și propria carieră.

Estimarea inițială a lucrării, înainte de vânzare, fusese făcută la o valoare de 40.000-60.000 de dolari.

„Ref, el a plutit ca un fluture și a înțepat ca o albină!”, se citește în bulele de discurs ale unui boxer pus la pământ de un adversar ale cărui brațe sunt ridicate în semn de victorie. Ali a folosit celebra frază pentru a descrie stilul său de box.

Licitatorii de la Bonhams au declarat că 26 de lucrări de artă ale lui Ali au fost vândute pentru un total de 945.524 de dolari, de peste trei ori mai mult decât limita inferioară a estimărilor. „Sting Like A Bee” a fost cumpărată de un colecționar de suveniruri ale lui Ali, rezident în Marea Britanie, a precizat Bonhams. Ceilalți cumpărători nu au fost identificați.

Cele mai citite

Este cod galben de viscol în România

Este cod galben de viscol în România, în zona Carpaților Orientali. Un avertisment în acest sens a transmis, luni, Administrația Națională de Meteorologie (ANM). ANM...

Cele mai importante beneficii ale șemineelor electrice

Unul dintre cele mai bune elemente pe care le puteți avea în casa sau în biroul dvs. este un șemineu, care poate îmbunătăți stilul...

Făuritorii României Mari

Iuliu Maniu a fost sufletul acțiunii, iar Regina Maria ziditoarea României Mari
Ultima oră
Pe aceeași temă