Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Timișoara (Foto: wikimedia)

Șefa interimară a TVR, Doina Gradea, propune o finală internațională Eurovision la Timișoara

Directorul general interimar al TVR, Doina Gradea, a declarat marţi, la Timişoara, că şi-ar dori ca până în anul 2021, când Timişoara va fi Capitală Culturală Europeană (CCE), să se organizeze în acest oraş nu doar finala naţională Eurovision, ci şi una internaţională.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

23.01.2018 - 19:57

"Mi-am dorit foarte mult să organizăm Eurovision la Timişoara, pentru că este un oraş care merită enorm. (...) Vă spun un secret, acela că mi-am dorit foarte mult să organizăm una dintre semifinalele Eurovision România aici, la Timişoara, pentru că este un oraş modern şi un simbol pentru România - locul unde a început Revoluţia din 1989. Până în 2021, când oraşul va deveni Capitală Culturală Europeană (în exerciţiu, n.r.), mi-aş dori să organizăm aici nu doar finala naţională Eurovision, ci pe cea internaţională", a afirmat Doina Gradea, într-o conferinţă de presă, citată de Agerpres.

A doua semifinală naţională a Eurovision va avea loc duminică de la ora 21.00 în Sala 2 a Teatrului Naţional "Mihai Eminescu" din Timişoara, în decorul inedit al fostului manej imperial şi va fi transmisă în direct pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR Moldova precum şi pe TVR+.

Cu toate că nu este o sală mare de spectacol, ci un studio, Sala 2 va oferi condiţii excelente de transmisie, întrucât, spun organizatorii, ''este o semifinală pentru telespectatori şi nu pentru participanţi'', cu toate că la eveniment vor fi prezenţi peste 100 de invitaţi.

Sala din care va avea loc transmisia semifinalei Eurovision este ultima urmă a vechiului bastion imperial Maria Theresia, o fortificaţie construită în secolul al XVIII-lea care a fost folosit şi ca manej imperial, unde erau îngrijiţi caii Curţii de la Viena.

În ultimul deceniu, aici au avut loc ample lucrările de reabilitare şi modernizare, iar edificiul a fost transformat în sală multifuncţională folosită de actorii Teatrului Naţional Timişoara mai ales pentru spectacole non-convenţionale, care implică şi participarea publicului.

În acest an, Selecţia Naţională se desfăşoară sub sloganul "Eurovision uneşte România!" şi de aceea se organizează cinci semifinale în regiunile în care TVR are studiouri teritoriale sau în apropiere.

Ediţia 2018 a Selecţiei Naţionale a atras 72 de piese în lupta pentru un loc în semifinalele Eurovision România. În premieră, în concurs au intrat 60 de piese, câte 12 pentru fiecare semifinală.

Pe 25 februarie va avea loc Marea Finală, la Sala Polivalentă din Bucureşti, unde va fi desemnată de public piesa care va reprezenta România la Lisabona.

Comentarii

loading...