Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Realitatea Plus, amendată pentru acuzații la adresa lui Onțanu

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat, marţi, Realitatea Plus cu 15.000 de lei pentru unele acuzaţii neprobate formulate în campania electorală la adresa lui Neculai Onțanu, fără a fi prezent și punctul de vedere al celui acuzat.

Share

Romania libera 0 comentarii

Actualizat: 29.09.2020 - 23:00

Potrivit CNA, amenda de 15.000 de lei pentru Realitatea Plus a vizat ediţii, din perioada 28.08 - 17.09, ale emisiunii "100% Tu decizi", în care s-au făcut referiri la Neculai Onţanu fără a se ţine cont de dispoziţiile art. 40 alin. (1) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

Potrivit acestui articol, "în virtutea dreptului la propria imagine, în cazul în care în programele audiovizuale se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie susţinute cu dovezi, iar persoanele acuzate trebuie contactate şi invitate să intervină pentru a-şi exprima punctul de vedere. În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere sau nu a putut fi contactată prin încercări repetate, trebuie precizat acest fapt".

De asemenea, CNA a sancţionat cu o somaţie publică postul B1 TV, pentru că "la difuzarea unor emisiuni transmise în perioada 11-17.09.2020, nu a respectat decizia prin care radiodifuzorii sunt obligaţi să precizeze calitatea în care se exprimă persoanele invitate în emisiuni, cum ar fi cea de candidat sau de reprezentant al acestuia. În cazul posturilor de televiziune, numele şi calitatea persoanelor invitate trebuie să fie vizibile pe ecran la momentul intervenţiei acestora. 

Comentarii