Foto: Arhivă

Polițiștii vor aduce Lumină în noaptea de Paști, a anunțat ministrul Marcel Vela

Polițiștii și pompierii, însoțiți de voluntari, vor aduce Lumina de la biserici până în apropierea locuințelor, în noaptea de Înviere, a anunțat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 14.04.2020 - 22:07

Această acțiune a angajaților Ministerului Afacerilor Interne este prevăzută într-un protocol pe care MAI l-a încheiat cu Patriarhia Română, a precizat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Polițiștii și polițiștii de frontieră din Ministerul de Interne vor fi ajutați la această acțiune, de aducere a Luminii către credincioși, de pompieri, de poliști locali, de jandarmi, de militari ai Armatei și de voluntari.

Potrivit ministrului de Interne, credincioșii vor putea ieși din locuințele lor în noaptea de Înviere, dar fără a forma grupuri mai mari de trei persoane și fără a se duce la biserici. În fața locuințelor, credincioșii vor putea lua Lumină de la patrulele de poliție, apoi trebuie să intre cu candela sau cu lumânarea în locuință.

De asemenea, echipajele din posturile fixe, cum ar fi cele din intersecții sau din punctele de control trecere frontieră, vor distribui Lumină, a precizat ministrul Marcel Vela.

Deplasarea credincioșilor la biserici va fi permisă doar înaintea nopții de Înviere, în zilele de vineri și sâmbătă, doar între orele 7 - 17, pentru a lua Paști.

Comentarii