19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăCulturăMerriam-Webster: Pronumele ”they”, cuvântul anului

Merriam-Webster: Pronumele ”they”, cuvântul anului

Recent, acesta a fost adăugată o nouă definiţie a cuvântului – utilizat pentru persoanele nonbinare.

Căutările pentru ”they” pe Merriam-Webster au crescut anul acesta cu 313% faţă de 2018.

Mai multe vedete au anunţat în ultimele luni că sunt nonbinare, între ele numărându-se cântăreţul pop Sam Smith şi modelele Oslo Grace şi Ayesha Tan Jones.

”Chiar şi un termen de bază – un pronume personal – poate ajunge în vârful datelor noastre”, a spus un reprezentant al dicţionarului. 

”They” este folosit în limba engleză atât pentru masculin, cât şi pentru feminin.

Anul trecut, Merriam-Webster a ales ”justice”, după ”feminism” (2017), ”surreal” (2016), ”-ism” (2015) şi ”culture” (2014).

Cuvintele finaliste de anul acesta au fost, de asemenea, influenţate de ştiri – “impeach” şi “quid pro quo” (Donald Trump) şi ”camp” (Met Gala).

Luna trecută, dicţionarul Collins a recunoscut termenul ”non-binary” (nonbinar) ca descriere a persoanelor care nu se identifică drept femei sau bărbaţi. Cuvântul anului a fost ales ”climate strike”, după mişcările protestatare din ultimele luni cu privire la acţiunile pentru prevenirea schimbărilor climatice.

Oxford Dictionaries a ales ”climate emergency”, iar Dictionary.com a desemnat ”existential” drept cuvântul anului.

Cele mai citite

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. “Sărbătoarea Sfintelor...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...
Ultima oră
Pe aceeași temă