Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Lucian Pintilie va fi omagiat la Festivalul Internaţional de Film "Transatlantyk"

Cinci pelicule semnate de Lucian Pintilie sunt programate la Festivalul Internaţional de Film "Transatlantyk" de la Łódź, Polonia, sub forma unui omagiu adus regizorului român în metropola care a primit statutul de "oraş al filmului" din partea UNESCO, potrivit Mediafax.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.07.2018 - 10:53

Un medalion dedicat regizorului Lucian Pintilie este programat la Festivalul Internaţional de Film "Transatlantyk" de la Łódź, care va avea loc în perioada 13 - 20 iulie. Ajunsă la cea de-a VIII-a ediţie, manifestarea este un proiect de autor al compozitorului Jan A. P. Kaczmarek, laureat al premiului Oscar, membru al Academiei de Film Americane şi al Academiei de Film Europene. Organizatorii anunţă că îşi propun să ofere o platformă artistică care să realizeze legături mai puternice între societate, artă şi mediu şi care să inspire discuţii pe teme importante.

La ediţia din acest an a festivalului, Institutul Cultural Român de la Varşovia susţine prezentarea unui medalion dedicat marelui cineast român Lucian Pintilie - care a murit la vârsta de 84 de ani, în luna mai -, ce va cuprinde filmele "Reconstituirea", "De ce trag clopotele, Mitică?", "Balanţa", "O vară de neuitat" şi "Terminus Paradis".

Vor fi prezenţi la Łódź pentru a evoca personalitatea marelui cineast român şi pentru a vorbi despre filmele prezentate în medalion criticul de film Andrei Şendrea, precum şi actorii George Mihăiţă şi Răzvan Vasilescu, protagonişti ai filmelor "Reconstituirea", respectiv "Balanţa" şi "Terminus Paradis".

Pe lângă proiecţiile de film, festivalul cuprinde în programul său ateliere, dezbateri şi concerte, fiind un eveniment major atât pentru oraşul în care se află cea mai importantă şcoală de film şi televiziune din Polonia, cât şi la nivelul întregii ţări.

Łódź este una dintre puţinele localităţi din lume care a primit din partea UNESCO statutul de "oraş al filmului", ca parte a Reţelei Oraşelor Creative UNESCO. Această recunoaştere se datorează concentrării în acest oraş, al treilea ca mărime din Polonia, a peste 500 de întreprinderi din domeniul filmului, televiziunii, producţiei video şi muzicale, a unor studiouri şi platouri de filmare apreciate de profestionişti din întreaga lume, precum şi a activităţii celei mai importante şcoli de profil din ţară, "Leon Schiller", unde s-au format şi au predat cineaşti de renume, precum Andrzej Wajda, Roman Polański, Krzysztof Zanussi şi Krzysztof Kieślowski.

Comentarii

loading...