0.1 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022
AcasăCulturăLicitația de piese de artă rare va avea loc la București

Licitația de piese de artă rare va avea loc la București

Licitația de piese de artă rare care se desfășoară la București va include peste 200 de obiecte istorice. Unele dintre piesele pregătite pentru vânzare au o vechime de mii de ani.

În acest moment, obiectele sunt expuse la Palatul Cesianu – Racoviță din București. Joi, 18 noiembrie 2021, aceste piese rare vor fi scoase la vânzare. Unul dintre cele mai vechi obiecte este un ulcior roman cu toartă. Ulciorul datează din a doua jumătate a secolului al II-lea. Obiectul este confecționat din ceramică roșie. Pentru el, prețul de pornire la vânzare este de 300 de euro.

Evenimentul programat joi este anunțat printr-un comunicat al casei de licitație Artmark.

Licitația de piese de artă rare include peste 200 de obiecte

„Dedicată colecționarilor de artefacte istorice și design, dar și iubitorilor de tradiții românești sau orientale, impresionanta colecție este compusă din antichități romane ori sumeriene, covoare persane și turcești, podoabe balcanice din sec. XVIII, dar și piese de mobilier Neo-Brâncovenești, ii și costume populare românești”, precizează comunicatul Artmark.

Licitația rezervă un capitol important valorilor tradiționale românești. Printre acestea se remarcă iile și costumele populare. Costumele țesute manual sunt alcătuite din ie, fotă, maramă și brâu. Structura lor tradițională este realizată din pânză de bumbac.

În expoziția de la Palatul Cesianu – Racoviță, toate obiectele pot fi admirate până joi, 18 noiembrie 2021, în regim gratuit.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Papa Francisc îi îndeamnă pe părinți să-și susțină copiii homosexuali

Papa Francisc este cunoscut pentru ideile sale revoluționare care, nu de puține ori, au stârnit admirație dar și stupoare mai ales printre credincioșii conservatori....

Sorin Grindeanu a semnat protocolul de colaborare pentru realizarea metroului Cluj-Napoca-Florești

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a transmis că protocolul de colaborare pentru construcţia metroului Cluj-Napoca - Florești a fost semnat joi, potrivit agerpres.ro. "Am...

5 sfaturi pentru a alege o pardoseală elegantă, utilă și confortabilă

Organizarea spațiului pentru a avea o atmosferă confortabilă și plăcută în casă necesită o atenție extraordinară în alegerea pardoselii, obiectelor de mobilier, decorațiunilor, etc....
Ultima oră
Pe aceeași temă