15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăCulturăGuvernul permite prezența la slujbe în interiorul bisericilor

Guvernul permite prezența la slujbe în interiorul bisericilor

Guvernul a aprobat, ieri, prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, în condițiile în care actuala stare de alertă încetează la sfârșitul zilei de marți, 16 iunie.

Una dintre principalele reglementări care va fi valabilă pe timpul următoarelor 30 de zile este că “se reia actvitatea în interiorul bisericilor”, a anunțat, ieri după-amiază, de la Palatul Victoria, premierul Ludovic Orban.

Decizia se va aplica nu doar pentru lăcașurile de cult ortodoxe, ci pentru toate bisericile din România.

După cum se știe, preoții au avut voie să oficieze slujbe în biserică și până acum, dar pe timpul primei luni de stare de alertă, credincioșii puteau asista la slujbă doar din curtea bisericii, fără a avea voie să intre în interiorul lăcașului de cult.

Marți, premierul Orban nu a făcut precizări suplimentare despre modul cum se vor desfășura slujbele în interiorul bisericilor, începând de miercuri. Pe de altă parte însă, secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI, a precizat, tot marți, că purtarea măștilor în spații închise precum și distanțarea fizică trebuie să fie respectate în continuare.

Hotărârea de Guvern, adoptată marți, care prelungește starea de alertă cu încă 30 de zile va fi dezbătută și votată în plenul Parlamentului în cursul zilei de joi, 18 iunie.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă