35.4 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăCulturăFilarmonica George Enescu deschide stagiunea camerală

Filarmonica George Enescu deschide stagiunea camerală

Filarmonica George Enescu deschide stagiunea camerală 2021 – 2022 cu un recital de orgă. Concertul este programat sâmbătă, 9 octombrie.

Protagonistul serii va fi Ulrich Walther, muzicianul format la Conservatorul de stat de muzică și arte dramatice din Stuttgart. El este câștigătorul unor prestigioase premii la competiții internaționale. Printre acestea sunt Premiul I la Concursurile Internaționale de Orgă de la Korschenbroich și Heidenheim / Germania și St.Albans / Marea Britanie, Premiul I și Premiul Messiaen la Concursul Bach-Liszt din Erfurt-Weimar-Merseburg / Germania, premiul II și premiul special la Concursul Internațional de Orgă de la Graz / Austria.

Profilul de muzician se completează cu latura pedagogică. Ulrich Walther are și o originală activitate de compozitor ce presupune improvizații la orgă pentru filmele mute.

Filarmonica George Enescu deschide stagiunea camerală

Concertul organistului Ulrich Walther la București este organizat în colaborare cu Asociația Kultur Banat și Festivalul Internațional de Orgă FIO.

Amintim că, în stagiunea trecută, dirijorul și pianistul Christian Zacharias a acceptat titlul de director de onoare al Filarmonicii George Enescu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

ASF anunță stabilizarea pieței RCA după dispariția City Insurance

Piața RCA confirmă, după prima jumătate a anului 2022, că a reușit să depășească efectele dispariției City Insurance S.A., fostul lider din domeniu, anunță Autoritatea...

Apartamente de vanzare Bucuresti

ANG Luxury Properties are în portofoliu peste 500 de oferte de apartamente de vânzare în București, în valoare de peste 330 de milioane de...

Avertizări de vreme instabilă, pentru mai mult de jumătate din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, două avertizări Cod portocaliu şi Cod galben de instabilitate atmosferică, valabile până miercuri în jumătate de ţară.Potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă