-1.1 C
București
joi, 27 ianuarie 2022
AcasăCulturăFilarmonica George Enescu deschide stagiunea camerală

Filarmonica George Enescu deschide stagiunea camerală

Filarmonica George Enescu deschide stagiunea camerală 2021 – 2022 cu un recital de orgă. Concertul este programat sâmbătă, 9 octombrie.

Protagonistul serii va fi Ulrich Walther, muzicianul format la Conservatorul de stat de muzică și arte dramatice din Stuttgart. El este câștigătorul unor prestigioase premii la competiții internaționale. Printre acestea sunt Premiul I la Concursurile Internaționale de Orgă de la Korschenbroich și Heidenheim / Germania și St.Albans / Marea Britanie, Premiul I și Premiul Messiaen la Concursul Bach-Liszt din Erfurt-Weimar-Merseburg / Germania, premiul II și premiul special la Concursul Internațional de Orgă de la Graz / Austria.

Profilul de muzician se completează cu latura pedagogică. Ulrich Walther are și o originală activitate de compozitor ce presupune improvizații la orgă pentru filmele mute.

Filarmonica George Enescu deschide stagiunea camerală

Concertul organistului Ulrich Walther la București este organizat în colaborare cu Asociația Kultur Banat și Festivalul Internațional de Orgă FIO.

Amintim că, în stagiunea trecută, dirijorul și pianistul Christian Zacharias a acceptat titlul de director de onoare al Filarmonicii George Enescu.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Republica Moldova ia cu o mână de la România și dă cu cealaltă Rusiei

Republica Moldova se vede pusă din nou în situația de a lua rapid ajutorul pe care-l oferă România, dar în același timp trebuie să...

Căzile freestanding – Cum le montăm și amenajăm baia?

Cu siguranță s-a întâmplat ca atunci când pleci în concediu mare să îți fie bucuria să vezi că baia camerei tale are o cadă freestanding. În acel...

Hotelul Rex Mamaia, vândut mult sub prețul pieței

Râvnit de mulți afaceriști imobiliari, Hotelul Rex Mamaia ar putea fi vândut, cel puțin suspect, pentru doar 3 milioane de euro, mult sub prețul...
Ultima oră
Pe aceeași temă