Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Facebook a amânat lansarea aplicaţiei sale de întâlniri în Europa

Facebook a amânat lansarea în Europa a aplicaţiei sale de întâlniri, după ce o autoritate irlandeză a făcut luni o inspecţie la birourile reţelei sociale din Dublin, a anunţat joi un purtător de cuvânt al gigantului american, citat de AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 13.02.2020 - 20:28

"Vrem să ne asigurăm că produsul este gata pentru piaţa europeană", a declarat purtătorul de cuvânt al Facebook. 

Grupul american vrea să se asigure că noua sa aplicaţie nu va pune probleme privind folosirea datelor personale. 

Într-un comunicat transmis miercuri seară, Comisia de protejare a datelor (DPC) irlandeză a explicat că a făcut o inspecţie la birourile Facebook din Dublin luni şi a ridicat documente.                

Un purtător de cuvânt al DPC a indicat pentru AFP că a fost prima inspecţie de acest tip la o mare organizaţie din industria tehnologiei după impunerea în mai 2018, în UE, a Regulamentului european privind protecţia datelor (RGPD). 

Sediul european al Facebook este în Irlanda, aşa că autorităţii irlandeze îi revine sarcina de a respecta RGPD în numele Uniunii Europene.  

DPC a explicat că a fost contactată de Facebook în legătură cu proiectul aplicaţiei de întâlniri online pentru prima dată luni, 3 februarie. 

"Am fost îngrijoraţi de faptul că era pentru prima dată când Facebook ne vorbea despre acest lucru, mai ales că voiau să lanseze (...) pe 13 februarie", chiar înainte de sărbătoarea Sfântul Valentin, a subliniat RGPD. 

Reţeaua socială a lansat deja în mod progresiv această aplicaţie de întâlniri pe continentul american şi în Asia de Sud-Est în 2019.               

 

Citește totul despre:

#facebook #intalniri #lazi

Comentarii