0.1 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022
AcasăCulturăExpoziție despre arhitectura, peisagismul și infrastructura din Japonia, în România

Expoziție despre arhitectura, peisagismul și infrastructura din Japonia, în România

Expoziția itinerantă “Mediu construit – Ghid alternativ al Japoniei (arhitectura, peisagism, infrastructură) prezintă în premieră publicului din România o serie de proiecte reprezentative de arhitectură, inginerie civilă și amenajare a teritoriului din Japonia începând cu epoca Meiji (1868-1912) și până în prezent.

“Prin intermediul a numeroase texte și fotografii sunt ilustrate un număr de 80 de proiecte semnate de mari personalități care au marcat evoluția arhitecturii moderne și contemporane de la Kunio Maekava, Kenzo Tange sau Arata Isozaki până la generația actuală reprezentată de Kengo Kuma, Toyo Ito, Shigeru Ban și mulți alții ale căror lucrări remarcabile sunt prezentate acum în premieră”, se precizează într-un comunicat de presă al organizatorilor, remis cotidianului național “România liberă”.

De asemenea, din punct de vedere geografic, selecția include proiecte de amenajare a teritoriului și mediu construit din toate regiunile Japoniei cu exemple diverse ce ilustrează răspunsul japonezilor în fața adversităților de mediu și dezastrelor naturale cu care s-au confruntat de-a lungul vremii.

Toate lucrările din expoziție fac parte din patrimoniul Fundației Japonia și sunt prezentate în cadrul manifestărilor dedicate sărbătoririi Centenarului relațiilor diplomatice dintre Japonia și România.

Programul expoziției despre arhitectura din Japonia

Expoziția e deschisă în perioada 16 noiembrie-27 decembrie 2021 după următorul program: luni-vineri, între orele 8.00-20.00 și sâmbăta, între orele 9.00-18.00

Intrarea este liberă.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Cronologia nu înseamnă progres 

Astăzi, manierele, cultura, principiile morale au ajuns să formeze o recuzită la fel de ruginită și desuetă, precum armura cavalerului tristei figuri, în ochii celor care au căzut definitiv în gaura neagră a...
Ultima oră
Pe aceeași temă