20.3 C
București
joi, 19 mai 2022
AcasăCulturăDublă premieră mondială a documentarului „Pentru mine tu ești Ceaușescu”

Dublă premieră mondială a documentarului „Pentru mine tu ești Ceaușescu”

Documentarul „Pentru mine tu ești Ceaușescu”, în regia lui Sebastian Mihăilescu, va fi proiectat în premieră mondială, luna aceasta, în selecția oficială a programelor festivalurilor DocLisboa și Ji.hlava.

„Pentru mine tu ești Ceaușescu” este un melanj experimental de documentar și ficțiune, un portret al noii generații în încercarea de a găsi motivația din spatele acțiunilor tânărului Nicolae Ceaușescu, acum când acceptarea socială și dorința de a fi important sunt la fel de prezente ca în anii ‘30.

Documentarul regizat de Sebastian Mihăilescu va fi proiectat în competiția internațională a Festivalului DocLisboa (21-31 octombrie), concurând și pentru distincția New Talent Award pentru lungmetraj de debut.

„De asemenea, filmul va fi proiectat în secțiunea competițională internațională Opus Bonum din cadrul celei de-a 25-a ediții a Festivalului Internațional de Film Documentar Ji.hlava ce va avea loc în perioada 26-31 octombrie, la Jihlava, Cehia”, se precizează într-un comunicat de presă remis cotidianului național „România liberă”.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Un tren blindat al rușilor a fost aruncat în aer de ucraineni, în Melitopol

O explozie puternică a fost auzită miercuri, 18 mai, de locuitorii din Melitopol. Potrivit mai multor informații de pe rețelele de socializare, luptătorii ucraineni...

ANAF, pe urmele românilor care plătesc cash la curier

Firmele de curierat vor raporta la ANAF detalii referitoare la persoanele ce au plătit ramburs produsele comandate online. Aceste firme vor fi obligate să facă...

Doliu în lumea artei: pictorul Henry Mavrodin a murit la 84 de ani

Pictorul Henry Mavrodin a murit la vârsta de 84 de ani, anunţă miercuri Uniunea Artiştilor Plastici, într-o postare pe Facebook. "Maestrul Henry Mavrodin a plecat să...
Ultima oră
Pe aceeași temă