8 C
București
luni, 29 noiembrie 2021
AcasăCulturăDublă premieră mondială a documentarului „Pentru mine tu ești Ceaușescu”

Dublă premieră mondială a documentarului „Pentru mine tu ești Ceaușescu”

Documentarul „Pentru mine tu ești Ceaușescu”, în regia lui Sebastian Mihăilescu, va fi proiectat în premieră mondială, luna aceasta, în selecția oficială a programelor festivalurilor DocLisboa și Ji.hlava.

„Pentru mine tu ești Ceaușescu” este un melanj experimental de documentar și ficțiune, un portret al noii generații în încercarea de a găsi motivația din spatele acțiunilor tânărului Nicolae Ceaușescu, acum când acceptarea socială și dorința de a fi important sunt la fel de prezente ca în anii ‘30.

Documentarul regizat de Sebastian Mihăilescu va fi proiectat în competiția internațională a Festivalului DocLisboa (21-31 octombrie), concurând și pentru distincția New Talent Award pentru lungmetraj de debut.

„De asemenea, filmul va fi proiectat în secțiunea competițională internațională Opus Bonum din cadrul celei de-a 25-a ediții a Festivalului Internațional de Film Documentar Ji.hlava ce va avea loc în perioada 26-31 octombrie, la Jihlava, Cehia”, se precizează într-un comunicat de presă remis cotidianului național „România liberă”.

Cele mai citite

Făuritorii României Mari

Iuliu Maniu a fost sufletul acțiunii, iar Regina Maria ziditoarea României Mari

Schimbarea din administrație, marea deziluzie

A trecut mai bine de un an de la schimbarea celei mai mari părți a administrației publice locale din Capitală. Bucureștenii au sperat într-o schimbare...

Americanii trimit elicoptere în România. Vor apăra Flancul Estic

Americanii trimit elicoptere în România, în cadrul Operațiunii Atlantic Resolve, menită să protejeze Flancul Estic al NATO. Forțele Terestre ale SUA trimit în România...
Ultima oră
Pe aceeași temă