0.1 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022
AcasăCulturăDoliu în presă. A murit Doru Dinu Glăvan

Doliu în presă. A murit Doru Dinu Glăvan

Doru Dinu Glăvan, Președintele UZPR, o personalitate a postului Radio România, a murit, duminică, potrivit unui comunicat al instituției.

A murit Doru Dinu Glăvan

„Doru Dinu Glavan este de acum lângă Dumnezeu… 75 de ani pământeni trăiți în slujba oamenilor și a idealurilor au însemnat destinul unui Om care a făcut pionierat în deceniul trecut pentru a pune Banatul de Munte pe harta Radio România. Un spirit viu, un Om care s-a dăruit și a dăruit semenilor săi. Modelul celui care lupta pentru succes cu onoare si demnitate, un Om care lasă în trecerea sa pămanteană urme greu de sters.

Doru Dinu Glăvan a fost și rămâne una dintre personalitățile Radio România care a dat oamenilor ceea ce este greu de găsit astăzi: Iubirea necondiționată pentru profesie, pentru ascultători și pentru România! Drum lin in lumina. Condoleanțe familiei și celor care l.au meritat.”, a scris pe Facebook un fost redactor al Radio România Reșița, post întemeiat de Doru Dinu Glăvan.

Cine a fost președintele UZPR

Doru Dinu Glăvan a publicat prima dată articole în ziarele naționale pentru copii, la vâsta de 14 ani. Ulterior, la 18 ani, a devenit colaborator al presei locale și regionale din țară. Un an mai târziu, era cunoscut drept corespondent al celebrului ziar „Sportul popular”, ce și-a schimbat denumirea în „Gazeta sporturilor”. Mai târziu, Doru Dinu Glăvan a fost angajat cronicar sportiv al Postului național de radio, însă a continuat să publice  materiale și în presa scrisă. A avut o carieră vastă, comentând atât concursuri din România, cât și din Europa, Asia și Australia. A participat și transmis evenimente precum Jocurile Balcanice, Campionatele și Cupele Mondiale de atletism, natație și gimnastică, Jocurile Olimpice de Iarnă de la Sarajevo.

Pe data de 8 august 1995 a pus bazele Fundației Radio Caraș-Severin, iar exact la un an mai târziu, Radio România Reșița a devenit post public local al Societății Române de Radioteleviziune.

Doru Dinu Glăvan, care și-a câștigat aprecierea unanimă atât a radio-ascultătorilor, cât și a specialiștilor din domeniu, era la al treilea mandat de președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, organizație pe care a propulsat-o până la statutul de cea mai mare din țară, pentru care a reușit să obțină statutul de „Uniune de creație de utilitate publică” și căreia i-a dedicat activitatea sa neobosită, până în ultima clipă.

Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Cronologia nu înseamnă progres 

Astăzi, manierele, cultura, principiile morale au ajuns să formeze o recuzită la fel de ruginită și desuetă, precum armura cavalerului tristei figuri, în ochii celor care au căzut definitiv în gaura neagră a...
Ultima oră
Pe aceeași temă