12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăCulturăDe 1 decembrie Teatrul Național va putea fi vizitat gratuit

De 1 decembrie Teatrul Național va putea fi vizitat gratuit

Ziua națională a României de 1 decembrie va aduce românilor un cadou: Teatrul Național din București va primi vizitatorii gratuit.

Tururi ghidate, proiecţii pe faţada teatrului, versuri în rostiri nemuritoare şi o invitaţie, online, la meditaţie asupra unor momente importante din istoria recentă, toate se vor afla în programul zilei de 1 Decembrie la Teatrul Naţional “I. L. Caragiale” din Bucureşti.

“Teatrul va putea fi vizitat, iar cei care aleg această dată, de 1 Decembrie, vor avea ocazia de a participa la vizita cu numărul 1.000”, se arată într-un comunicat al TNB, conform agerpres.ro.

Tururile ghidate sunt gratuite şi au loc la orele 12,00, 15,00 şi 18,00 (în limita locurilor disponibile, în ordinea înscrierii). Numărul maxim de vizitatori pentru un tur este de 15 persoane. Înscrierile se pot face între orele 10,00 – 18,00 la telefon 021.314.71.71.

Punctul de întâlnire pentru tururile ghidate este în faţa Agenţiei de bilete din foaierul Sălii “Ion Caramitru” a TNB. Accesul se va face doar pe bază de certificat verde, iar purtarea măştii este obligatorie pe tot parcursul vizitei, precizează organizatorii.

În ziua de 1 decembrie Teatrul Național va expune și în online, pe lângă faptul că va fi vizitat gratuit

Pe 1 decembrie, TNB va fi prezent şi în mediul online, unde se va difuza, pe canalul de Youtube al teatrului, expunerea susţinută de Ion Caramitru pe 18 februarie 1992 în Grand Commitee Room din cadrul Camerei Comunelor din Londra, cu titlul: “Limitele aşteptării”. La TNB, această conferinţă a fost susţinută la puţin timp după intrarea României în Uniunea Europeană, pe 28 ianuarie 2007.

La intrarea în Sala “Ion Caramitru” vor răsuna versuri din lirica eminesciană, în rostirea unor mari actori ai primei scene: George Vraca, Gheorghe Cozorici, Mircea Albulescu, Ovidiu Iuliu Moldovan, George Calboreanu, Leopoldina Bălănuţă, Ion Caramitru, Ilinca Tomoroveanu, iar pe faţada de pe turnul scenei TNB vor fi proiectate fotografii ale marilor actori şi peisaje naturale minunate din România, secvenţe extrase din filmul “România neîmblânzită”, care a obţinut în 2018 “Delfinul de aur” la Cannes, la categoria “Cel mai bun film despre natură, mediu şi ecologie” în cadrul Festivalului internaţional Corporate Media & TV.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 768. Ministrul de Externe al Ungariei susține că UE, NATO și “stânga” din SUA pot genera un război mondial, prin...

Ministrul de Externe al Ungariei susține că liderii UE și ai NATO, precum și politicienii de stânga din SUA, aduc riscul unui nou război...

România va avea un nou stadion ultramodern! Primarul a anunțat începerea studiului de fezabilitate

Finalista Cupei României, Oțelul Galați, va avea un stadion nou. Anunțul a fost făcut de primarul oraşului, Ionuţ Pecheanu, care a anunțat începerea studiului...

Ana Blandiana a lucrat pe șantier, ca ucenic de zidar

Cunoscuta poetă Ana Blandiana a rememorat câteva momente complicate din biografia ei, mărturisind și că, într-o anumită perioadă, a lucrat pe șantier, ca ucenic...
Ultima oră
Pe aceeași temă