17.8 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăInternaționalSebastian Ghiţă, despre scandalul de la Realitatea: "Vîntu şi Schwartzenberg vor să...

Sebastian Ghiţă, despre scandalul de la Realitatea: “Vîntu şi Schwartzenberg vor să mă păcălească, dar nu le merge!”

Managerul Realitatea Media, Sebastian Ghiţă, reacţionează la notificarea administratorului judiciar al companiei, care a anunţat joi dimineaţă că denunţă contractul de management încheiat cu Asesoft Internaţional, firma controlată de Ghiţă.

“Cuplul Vîntu-Schwartzenberg se gândeşte cum să-şi păcălească partenerii şi creditori. Ei denunţă acest contract o dată pe săptămână. Dar cu noi nu le merge! Să meargă să-şi rezolve problemele în instanţă.”, a declarat Sebastian Ghiţă pentru romanialibera.ro.

Ghiţă a precizat că activitatea Realitatea Media va continua ca şi până acum şi că angajaţii îşi vor lua salariile la timp. Omul de afaceri a comentat şi informaţiile care indicau că o parte dintre angajaţii Realitatea TV au semnat contracte cu Asesoft. “Nu e aşa. Am creat o companie specială pentru jurnalişti, numită RTV. Asta ca să fim siguri că îşi primesc salariile”, a menţionat Ghiţă.

RoVIGo SPRL, administratorul judiciar numit de Tribunalul Bucureşti pentru Realitatea Media a anunţat joi dimineaţa că a denunţat contractul de management încheiat în 24 octombrie 2010 între Realitatea Media şi Asesoft.

Realitatea Media: “Asesoft nu mai este manager”

Gheorghe Piperea, avocatul Realitatea Media, a declarat pentru Hotnews.ro ca “Efectul este imediat, singurul drept pe care il are Asesoft este de a cere o despagubire care de fapt nu e altceva decat o declaratie de creanta la masa credala. Chiar daca i se acorda de catre instanta, este trecut pe tabel si sta la coada ca toti ceilalti. Adica trebuie sa suporte ordinea de prioritate”.

“Asesoft nu mai este in acest moment manager. Daca transferul se realizeaza amiabil, se face un proces verbal de predare-primire; daca se opune (Asesoft – n.red.), atunci preluarea se va face cu concursul fortei corective, mai pe intelesul tuturor cu Politia. Daca Asesoft nu accepta aceasta situatie legala se poate opune, sa incerce sa opreasca accesul acolo al administratorului judiciar, dar aceasta are dreptul sa vina cu Politia si sa-l scoata de acolo. Argumentul fortei ar trebui sa fie evitat”, a mai spus Gheorghe Piperea.

RoVIGo a devenit administrator judiciar după ce acţionarul majoritar Elan Schwartzenberg, care a cumpărat Realitatea Media de la Sorin Ovidiu Vîntu în primăvara anului 2011, a cerut intrarea în insolvenţă a companiei pe 2 septembrie anul acesta. Schwartzenberg dăduse de înţeles încă de la preluare că vrea să îl înlăture pe Sebastian Ghiţă, alfat într-un proces cu Vîntu, pe care îl acuză de şantaj.

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite

Ședința de guvern se ține la Brașov

Ședința de guvern programată în ziua de 14 mai 2024 se va desfășura în municipiul Brașov, anunță un comunicat transmis de la Palatul Victoria. Nu...

Reorganizarea Termoficării în București: Soluția Firea

Contextul Problemei Termoficării în Capitală Problema furnizării apei calde și căldurii în București persistă de ani de zile, iar una dintre soluțiile propuse constant este...

Rusia lovește o clădire cu 12 etaje în Harkov. Cel puțin 17 răniți

Rusia a efectuat o serie de lovituri aeriene asupra orașului Harkov din nord-estul Ucrainei, au anunțat oficialii locali, lovind o clădire rezidențială înaltă și...
Ultima oră
Pe aceeași temă