9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalOWN Oprah Winfrey

OWN Oprah Winfrey

Oprah Winfrey a lansat sâmbătă, chiar în prima zi a anului 2011, propriul canal de televiziune – “Oprah Winfrey Network”. Pe scurt OWN (o trimitere subtilă la sensul cuvântului în engleză, “propriu” – “televiziunea mea”).

 

Profitând de numele sugestiv, unul dintre primele programe promovate din grilă se numeşte “Your OWN Show”, un reality-show în urma căruia va fi aleasă o vedetă dintre telespectatori.

Canalul “Oprah Winfrey Network” este deja disponibil, prin cablu, pentru 80 de milioane de abonaţi şi îşi va difuza programele 24 de ore din 24.

OWN este destinat “să-i inspire pe telespectatori şi să le dea speranţă”, a ţinut Winfrey să precizeze înainte de a da drumul în mod oficial postului.

Oprah Winfrey Network a fost înfiinţat în colaborare cu Discovery Channel şi are un buget de start de 189.000.000 de dolari. Suma nu este de speriat, dacă luăm în calcul că Oprah Winfrey are o avere estimată de revista Forbes la 2,4 miliarde de dolari. Ea s-a situat la finalul anului 2010 în topul celor mai bogate vedete de la Hollywood. Doar anul trecut a reuşit să-şi completeze conturile bancare cu 315 milioane de dolari.

Pe numele de botez Orpah Gail Winfrey, vedeta s-a născut pe 29 ianuarie 1954 într-o zonă săracă din Mississippi, SUA. În copilărie a fost marcată de o tragedie, i-a murit copilul la scurt timp după naştere, când avea doar 14 ani. Întâmplarea a transformat-o într-o luptătoare, obişnuită cu piedicile în viaţă şi dispusă să-şi schimbe soarta cu orice preţ.

Începe la 17 ani să lucreze la un post local de radio, WVOL, iar după trei ani primeşte invitaţia de a se alătura ca prezentatoare echipei postului de televiziune WLAC-TV. Urmează schimbări numeroase şi, cu paşi mici, reuşeşte să-şi consolideze numele.

În 1993, Winfrey obţine un interviu în exclusivitate cu Michael Jackson, în perioada în care acesta trecea printr-o serie de probleme şi controverse. Discuţia cu Regele Muzicii Pop a intrat în istorie ca al patrulea cel mai urmărit eveniment TV din istoria televiziunii internaţionale, cu 36,5 millioane de telespectatori.

Astăzi, Oprah Winfrey este emblema unui adevărat imperiu media. Pe lângă emisiunea zilnică pe care o realizează într-un ultim sezon pe canalul american ABC, ea mai are revista lunară, “O”, care apare pe piaţă într-un tiraj impresionant de 2,5 milioane de exemplare. Numele său mai este legat de numeroase alte produse, siteuri şi campanii publicitare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă