15 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăInternaționalMorcheeba - Revin în formaţie completă

Morcheeba – Revin în formaţie completă

În cine poţi avea încredere? Morcheeba a luat naştere la jumătatea anilor ’90. Fraţii Godfrey, DJ Paul şi Ross, au făcut cunoştinţă la o petrecere cu Skye Edwards, care avea să devină solista formaţiei. Primul lor album intitulat „Who Can You Trust?” a fost lansat în 1996, iar piesele incluse pe el îmbinau pianul electronic, chitara şi scratch-urile cu vocea profundă şi rela­xantă a solistei.

O mare de calm În 1998, lansează cel de-al doilea album, „Big Calm”. Sound-ul acestuia urma o direcţie diferită, deplasându-se puţin spre muzica pop. Unul dintre single-urile de pe acest album, „The Sea”, a urcat rapid în topuri şi a devenit un hit, asigurând ascensiunea formaţiei.

Fragmente de libertate Anul 2000 a adus cel de-al treilea album Mor­cheeba, intitulat „Fragments of Freedom”, care a înregistrat acelaşi succes din punct de vedere al vânzărilor ca acela anterior, dar care nu a fost la fel de bine primit de către critici. Albumul din 2002, „Charango”, prevestea plecarea solistei din formaţie, câteva piese de pe acest album fiind cântate de Kurt Wagner, Pace Won şi Slick Rick.

Din Brixton, în Beijing Anul 2003 marchează lansarea carierei solo a lui Skye Edwards şi ieşirea oficială a acesteia din formaţie. A fost lansată o compilaţie a celor mai bune piese, intitulată „ Parts of the Process”, precum şi un DVD live, „Morcheeba: From Brixton to Beijing”.

Antidotul În 2005, Daisy Martey, fosta solistă a formaţiei Noonday Underground, a fost adusă pentru a-i lua locul lui Skye. A fost lansat albumul „The Antidote”, iar Martey a fost dată afară din formaţie în mijlocul turneului de promovare, fiind înlocuită de Jody Sternberg, până la finalizarea acelui turneu.

Scufundări în adâncuri Pentru albumul cu numărul 6, „Dive Deep”, cei doi fraţi au pus accent mai mult pe rolul de producători, creând un set de piese instrumentale, iar partea vocală a fost cântată de o serie de invitaţi speciali, cum ar fi Judie Tzuke, Jagga Jazzist, Thomas Dybdahl, Bradley Burgess, Cool Calm Pete şi Manda.

Revenirea Turneul de anul acesta o aduce înapoi pe îndrăgita Skye Edwards alături de fraţii Godfrey. Evenimentul, care va avea loc la Sala Palatului, începe la ora 20.00, iar biletele pot fi achiziţionate la preţurile de 90, 120, 160 sau 200 lei de pe www.eventim.ro sau din magazinele Germanos, Vodafone, Orange şi din librăriile Humanitas.

 

Cele mai citite

Cutii de carton cu 1, 2 sau 3 pereți: ce alegi pentru afacerea ta?

Afacerea ta va avea doar de câștigat dacă alegi cutiile de carton potrivite produselor pe care le comercializezi. Poate te întrebi care este legătură....

La 17 ani de la aderare, UE ne substrage patrihoții

Ilustrație: Marian Avramescu România este parte a marii familii a Uniunii Europene (UE) de 17 ani, iar de Ziua Independenței Naționale a României, sărbătorită...

Plata ajutoarelor de 100 de euro pentru fermierii din vegetal și zootehnie începe din 15 mai

Plata subvenţiei de 100 de euro/hectar pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin şi avicol pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă