10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalCiuc Summer Fest

Ciuc Summer Fest

Multe au fost, multe mai vin. Dacă eşti de părere că după Iarmaroc, Tuborg Green Fest şi Summer Jam Fest nu mai ai nimic interesant de făcut sezonul acesta, Ciuc Summer Festival 2010 îţi va dovedi că te înşeli. Să vedem cum vor decurge lucru­rile: ţine 3 zile (16, 17 şi 18 iulie) şi are loc la Zone Arena în Bucureşti.

Vineri, cap de afiş este formaţia 
Fa­i­t­hless. Debutând în 1995 cu piesa „Salva Mea”, trioul, format din Maxi Jazz, Sister Bliss şi Rollo Armstrong a devenit rapid un nume important pe scena electro. Stilurile muzicale abordate de trupa britanică sunt variate, de la electro la dance şi chiar trance, cu influenţe hip-hop, trip-hop şi spoken-word, toate fiind integrate cu măiestrie pe cele şase albume. Restul serii de vineri este dominat de acelaşi sound electronic îmbinat cu un pic de jazz, un pic de hip-hop, un strop de funk şi mult dnb şi breakbeat cu Şuie Paparude, Sensor, Discoballs şi L’Orchestre de Roche. Deci, hai la dans!

Sâmbătă se schimbă puţin registrul, Pink Martini fiind atracţia principală a serii. Având 12 membri, formaţia poate fi considerată o mică orchestră, iar stilul lor este o combinaţie sublimă de jazz, lounge şi muzică clasică, cu un sound „vintage”, uşor nostalgic. Trupa a concertat cu peste 30 de orchestre din întreaga lume, îmbogăţin-
du-şi repertoriul stilistic după fiecare experienţă. În aceeaşi seară de sâmbătă, lasă-ţi imaginaţia să zburde alături de Urma, Kumm, Brum Conspiracy, Les Elephantes Bizzares şi Talvin Singh, care, cu ritmurile lor experimentale de jazz, electro şi rock alternativ, vor fi un adevărat deliciu muzical, presărat pe alocuri cu proiecţii video.

Duminica va fi pe gustul iubitorilor de muzică rock, capul de afiş al ultimei zile a festivalului fiind celebrul chitarist Gary Moore. Artistul, care a debutat în anii 60′, se poate lăuda şi cu o carieră solo marcată de succes. Cu 50 de ani pe scena muzicală şi 20 de albume solo, Moore este recunoscut pentru stilul imprevizibil şi uşurinţa cu care trece de la electric blues şi country la hard rock şi chiar la heavy metal, fiind considerat unul dintre cei mai versatili chitarişti din lume. Chitara va fi instrumentul favorit al acestei seri, soundul de brit-indie, alternative şi ska fiind oferit de Viţa de Vie, E.M.I.L, The MOOod şi The Monojacks.

Ia-ţi bilete de pe myticket.ro şi din reţeaua magazinelor Diverta la preţul de 90, 160, respectiv 220 de lei, pe zi, şi vino să guşti măcar puţin din bufetul muzical pus la dispoziţie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă