17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalAli Baba şi cei 40 de terorişti? Cum arată desenele animate produse...

Ali Baba şi cei 40 de terorişti? Cum arată desenele animate produse de al Qaeda

Simpatizanţii al Qaeda intenţionează să creeze un film animat destinat copiilor, în încercarea de a-i inspira pe tinerii musulmani să pună mâna pe arme şi să atace Occidentul, potrivit publicaţiei Huffingtonpost.

Desenul animat vine în completarea unui repertoriu întreg de tactici media folosit des, în ultimul timp, de către gruparea teroristă. Al Qaeda îşi pune din ce în ce mai multă speranţă în propaganda online pentru a obţine cât mai mult sprijin.

Organizaţia anti-extremistă Quilliam a declarat că au aflat de intenţiile teroriştilor de la Abu al-Laith al-Yemen, un membru al forumului al-Shumukh, care a postat mesajul pe site.

Al-Yemen spunea în postarea lui că el împreună cu câţiva asociaţi de ai săi mai au puţin şi finalizează un desen animat despre aripa al Qaeda din Yemen. Potrivit acestuia, filmul îi va învăţa pe copii istoria grupării şi îi va inspira să comită acte de terorism.

Filmul animat ‘Al-Qaeda în Peninsula Arabică’ (AQAP) este o poveste foarte captivantă care prezintă detalii despre cei care l-au dezamăgit pe Profet, cât şi întreaga religie islamică, şi care arată cum liderii arabi sunt, de fapt, agenţi ai Vestului, precum şi alte probleme de natură islamică”, scria al-Yemen, citat de agenţia Quilliam.

Al-Yemen a postat, de asemenea, o serie de cadre din desenul animant, care înfăţişează oameni mascaţi cu puşti în mână executând prizonieri. Acesta a mai spus că desenul va mai conţine şi relatări ale unor incidente reale, precum “raiduri, atacuri armate şi asasinate”.

“Acest film reprezintă un efort religios de a ne educa fiii şi tineretul despre ce înseamnă cu adevărat o viaţă nobilă sub umbra Sharia. Este o alternativă la otrava care este difuzată de către alte canale TV copiilor noştri”, a spus acesta.

Will McCants, unul dintre cei mai buni experţi în islamismul militant, fost consilier al Departamentului de Stat pe probleme legate de extremismul violent, a spus că nu a mai văzut aşa ceva până acum şi că nu crede că propunerea va rezulta într-un produs real.

“Însă, dacă filmul este adevărat şi fidel cadrelor şi banerului promoţional, indică că AQAP devine din ce în ce mai sofisticată în încercarea de a racola tineri”, a scris McCants pe site-ul Jihadica.com.

Gruparea AQAP, formată în mare pe de cetăţeni ai Yemenului şi ai Arabiei Saudite, încearcă să răstoarne guvernul yemenit şi este responsabilă pentru o serie de atentate eşuate asupra unor ţinte din Occident. De asemenea, AQAP a deschis uşile internetului pentru al Qaeda, producând un limbaj de propagandă sofisticat, precum şi o publicaţie în limba engleză, destinată adolescenţilor, numită Inspire.

AQAP se foloseşte de internet nu numai pentru a recruta şi pentru a coordona, dar şi pentru a produce mesaje de propagandă sofisticate prin descărcarea şi editarea conţinutului media occidental.

Analistul mişcării Quilliam Noman Benotman, a spus într-o declaraţie că mulţi părinţi musulmani ar putea vedea proiectul drept o încercare a al Qaeda de a le dezbina familiile şi de a submina autoritatea părinţilor.

Cu toate că desenele animate ar putea transmite un mesaj complex unui public variat, demararea unui astfel de proiect denotă că al Qaeda “nu mai poate atrage noi adepţi din lumea arabă”, potrivit lui Benotman.

Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă