14.5 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăCulturăCea mai nouă producție Marvel ajunge pe marile ecrane din România. Când...

Cea mai nouă producție Marvel ajunge pe marile ecrane din România. Când va avea premiera „Shang-Chi și legenda celor zece inele”

Shang-Chi, eroul acestui film, este „Stăpânul Kung-Fu” din Marvel Comics, prezentat acum într-o lumină nouă, modernă. Când el este atras în organizația clandestină a celor Zece Inele, devine forțat să se confrunte cu trecutul pe care credea că l-a lăsat în urmă.

“Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings / Shang-Chi și legenda celor zece inele” este regizat Destin Cretton, iar din distribuție fac parte Simu Liu, Awkwafina, Michelle Yeoh, Simu Liu, Florian Munteanu. Producătorii sunt Kevin Feige și Jonathan Schwartz.

Filmul este distribuit în România de Forum Film în formatele 3D, IMAX și are premiera pe 3 septembrie 2021.

Regia filmului este semnată de Destin Cretton, iar din distribuție mai fac parte Awkwafina, Michelle Yeoh, Simu Liu, Florian Munteanu. Producătorii sunt Kevin Feige și Jonathan Schwartz, iar producătorii executivi sunt Louis D’Esposito, Victoria Alonso și Charles Newirth.

Un nou super erou se naște

“Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings / Shang-Chi și legenda celor zece inele” marchează pentru Marvel lansarea unui nou super erou care va deveni, cu siguranță, o referință în universul contemporan Marvel.

Shang-Chi era un personaj din  benzile desenate anilor ’70. A fost descoperit când echipa creativă a Marvel, condusă de producătorii Kevin Feige și Jonathan Schwartz, s-a afundat în benzile desenate de acum 40 de ani a fost.

“Pe de o parte e vorba de ilustrația superbă și de acțiunea uimitoare – aspecte caracteristice Marvel în anii ’70 – iar pe de altă parte Shang-Chi era genul de personaj care cerea un upgrade semnificativ. În 1973 Shang-Chi a fost adus la viață de fanii cinematografiei Kung Fu care au pus personajul în centrul unei povești de spionaj, care a fost în vogă mai ales după lansarea filmului de arte marțiale «Enter the dragon /Intră dragonul». Uitându-ne azi la el, după 40 de ani, și văzând felul în care sunt spuse poveștile azi, ni s-a părut că Shang-Chi nu este potrivit publicului modern. Așa că a trebuit să ne gândim la felul în care  am vrut ca vocea acestuia să fie auzită în universul Marvel”, spune producătorul Jonathan Schwartz.

Astfel, Shang-Chi adus la zi, are o relație familială cu Organizația celor Zece Inele. Organizația clandestină, ușor dubioasă, a fost dintotdeauna un element în Universul Marvel, mai ales că în 2008 și-a făcut apariția în «Iron Manr», când l-a răpit pe Tony Stark. Iar persoana aflată în spatele organizației a fost înșelător introdusă în «Iron Man 3» sub forma dușmanului cheie al Omului de Oțel– Mandarinul. Personajul Mandarin a apărut prima dată în benzile desenate Marvel în 1964, cu un deceniu înaintea lui Shang-Chi. În film ni se arăta că Mandarin era de fapt actorul Trevor Slattery, interpretat de Ben Kingsley, care fusese angajat de liderul organizației pentru a juca rolul lui și a-i promova agenda.

“Am vorbit despre când și cum să aducem pe marele ecran persoana din spatele organizației Celor Zece Inele, am simțit că trebuie să îi facem dreptate personajului și să îl ilustrăm în întreaga complexitate. Iar asta e ceva distractiv. Putem face un film ca acesta și introduce un erou nou-nouț în lume, dar titlul te duce imediat cu gândul la începuturile Universului Marvel, ceea ce deschide ușa către explorarea trecutului organizației și a celor din spatele ei”, afirmă Kevin Feige.

În “Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings / Shang-Chi și legenda celor zece inele” publicul va descoperi cine este persoana care conduce organizația – Xu Wenwu, tatăl lui Shang-Chi. Iar puterea organizației vine din puterea pe care Xu Wenwu o are de la cele zece inele pe care le deține.

Producătorul Jonathan Schwartz a știut că nu va fi deloc ușor să readucă la viață această latură din Universul Marvel, mai ales într-un film de acțiune și arte marțiale. “Există o mare bogăție în ceea ce privește artele marțiale în Universul Marvel – personaje tematice în benzile desenate care încă nu au ajuns pe marele ecran. Shang-Chi este ca o poartă de intrare în această lume minunată prin care aducem la viață diverse personaje cunoscute iubitorilor de benzi desenate”, mai spune Jonathan Schwartz.

Un personaj modern

“Shang-Chi din benzile desenate nu părea să fie potrivit pentru marele ecran, ni s-a părut că publicul nu va putea empatiza cu el. Personajul clasic vorbea mai ales în citate Zen, ceea ce nu pare ceva tocmai actual. Așa că am vrut să îl transformăm într-un personaj asiatic modern, cineva care ar putea fi contemporan cu noi”, spune Jonathan Schwartz.

Având această premisă în minte, producătorii au început să caute un actor potrivit. Simu Liu, un tânăr actor, ajuns în industria cinematografică din întâmplare, a părut cea mai potrivită alegere. Cariera lui Liu a început când a dat o probă pentru un rol secundar într-un film, fiind în căutarea unui job după terminarea liceului. Așa a ajuns să joace în «Pacific Rim», regizat de Guillermo del Toro. A urmat un rol într-un serial canadian și apoi proba pentru Shang-Chi. Nu a primit rolul imediat, dar ceva din felul în care a jucat i-a atras pe producători.  În iulie 2019 l-au chemat la New York pentru o probă alături de Awkwafina, care deja primise rolul, iar interpretarea lui i-a dat pe toți pe spate.

A primit rolul, au urmat cinci luni grele de pregătire fizică și antrenamente, actorul luând foarte în serios scenele de arte marțiale și vrând să dea autenticitate lor.

“Acesta este primul super erou asiatic american din Universul Marvel. E un moment foarte important pentru noi, așteptăm de mult o astfel de clipă, să fim portretizați pe marele ecran. Cei mai mulți dintre noi, mai ales cei ai căror părinți au emigrat, nu ne-am văzut reprezentați așa de semnificativ. Am văzut numai stereotipuri. Sunt încurajat de ceea ce s-a întâmplat de-a lungul ultimilor doi ani și cred ca Shang-Chi va fi o parte importantă a schimbării”, spune Liu.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

EPPO anchetează achiziția de vaccinuri, Comisia Europeană îi reduce bugetul cu 5 milioane de euro. Parchetul European vrea să rezolve amiabil disputa cu Comisia...

Conducerea Parchetului European, condus de Laura Codruța Kövesi, caută să convingă "amiabil" Comisia Europeană să revină asupra deciziei de a reduce finanțarea EPPO cu...

România încă are nevoie de militari profesioniști. Recrutarea continuă

Ministerul Apărării Naționale (MApN) își continuă eforturile de recrutare a tinerilor pentru posturile de soldați și gradați profesioniști. În cadrul seriei a doua a...

Ambasada Elveției citează versurile lui Nemo: “Cine decide ce este greșit, ce este corect? Totul este echilibru, totul este lumină”

Ambasada Elveției în România transmite pe internet un mesaj în care citează versurile cântecului interpretat de Nemo, care a câștigat finala concursului Eurovision 2024. "Lasă-mă...
Ultima oră
Pe aceeași temă